Milák itthon maradt, továbbra is külön utakon az olimpiai bajnok

Szerda reggel elutazott Párizsba a magyar úszóválogatott első csoportja, Milák Kristóf nem tartott a többiekkel. Sós Csaba szövetségi kapitány megindokolta, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka miért marad itthon egyelőre.

2024. 07. 24. 9:53
MILÁK Kristóf
Ameddig csak teheti, Milák Kristóf itthon készül Fotó: MTI/Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda reggel a férfikézilabda-válogatott, valamint az úszók első csoportja is elutazott Párizsba. A becsekkolásnál az érdeklődők hiába várták, keresték Milák Kristófot, az olimpiai bajnok nem volt ott a Liszt Ferenc-repülőtéren. Ez önmagában nem szenzáció, hiszen Milák az eredeti tervek szerint az úszók második csoportjával csütörtökön utazik, de Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya arra utalt, az olimpiai bajnok klasszis talán csütörtökön sem, hanem majd csak később repül Párizsba.

Sós Csaba, úszóválogatott, szövetségi kapitány, Milák Kristóf
Sós Csaba szövetségi kapitány támogatja Milák Kristóf döntését (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az úszóversenyek már szombaton megkezdődnek – Sárkány Zalánnak és Késely Ajnának szurkolhatunk egyaránt 400 gyorson –, de Milák Kristófnak először csak kedd délelőtt kell vesenyeznie a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban. A szám döntőjét pedig szerdán este rendezik.

Sós Csaba azt mondta, értelmetlen lett volna, ha Milák már szerdán elutazik. Még néhány napot nyugodtan itthon készülhet, a saját ágyában alhat, így elkerüli a párizsi forgatagot, az olimpiai uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon.

A 200 pillangón olimpiai bajnok és világcsúcstartó magyar klasszis tehát akár talán csak szombaton, netán vasárnap utazik ki Párizsba. Nem kizárt, hogy teljes inkognitóban.

Noha Milák Kristóf idén meg sem közelítette a saját világcsúcsát (1:50,34 perc), a legjobb idei eredmény csupán 1:53,94 perc, így is a második helyen áll a 200 méteres pillangóúszás idei világranglistáján, a hektikus felkészülés dacára a szám favoritja.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.