Emiatt hagyják el az olimpiai falut az úszók, hotelekbe költöznek

Elképzelhető, hogy több nemzet sportolói is kiköltöznek az olimpiai faluból, és helyette inkább egy párizsi hotel lesz a szállásuk. A dél-koreai úszók közül már néhányan meg is találták új otthonukat.

2024. 07. 27. 13:37
Az olimpiai falu Párizsban. Fotó: AFP Fotó: AFP/Imaginechina/cnsphoto/stringer
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csong Csang-hun, a Koreai Úszószövetség (KSF) elnöke beszélt a sportolóik problémáiról Párizsban. A közlekedéssel akadtak gondjaik, egy sofőr figyelmetlensége miatt egy kisebb baleseten is túl vannak, illetve az őket szállító buszokban sem kellemes az utazás. A jármű ablakait leragasztották, a klíma pedig nem működött. 

– Általában 40-45 percig tart a falutól az arénáig az út, de volt, amikor több mint másfél órába telt. Az ablakokat valószínűleg azért ragasztották le, mert aggódnak a terrortámadások miatt, de ez így rettenetes – panaszolta az egyik dél-koreai úszó, Hvang.

A KSF a további problémákat megelőzve az olimpiai úszóversenyek helyszínétől, a La Defense Arénától mindössze egy ötperces sétára található hotelbe költöztette hat versenyzőjüket.

– Csak azt akarjuk elérni, hogy legalább egy kicsit kényelmesebb legyen nekik – nyilatkozta Csong.

Az Origó emlékeztetett, korábban a magyar kapitány is hasonló problémákról számolt be. Van rá esély, hogy más nemzetek sportolói is követik a dél-koreaiak példáját, és inkább egy hotelt választanak az olimpiai falu helyett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.