Ferencvárosi játékos ijesztett rá az olaszokra az NL-ben Budapesten

A Nemzetek Ligája A divízójában a 2. csoportban Budapesten is rendeztek mérkőzést, Izrael a Bozsik Arénában fogadta Olaszországot. A percek múlásával egyre jobban kijött a különbség a két csapat között, a vendégek végül 2-1-re nyertek, a szépítő gólt a ferencvárosi Abu Fani szerezte. A csoport másik meccsén Franciaország sok helyzetet kidolgozva, elsősorban Dembélé remek játékának köszönhetően 2-0-ra legyőzte Belgiumot. A többi divízióban született néhány meglepő eredmény.

2024. 09. 09. 22:43
A francia Randal Kolo Muani mellel szerezte a franciák első gólját a belgák ellen. Fotó: AFP/Olivier CHASSIGNOLE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország nemcsak a magyar, hanem az izraeli válogatott miatt fontos főszereplője a Nemzetek Ligájának. A közel-keleti országban zajló háború miatt ott nem lehet mérkőzéseket rendezni, ezért Izrael a budapesti Bozsik Arénát adta meg hazai pályának, és hétfőn este ott fogadta Olaszországot. (A múlt héten Belgium Debrecenben volt házigazda az izraeliek ellen, mert a saját országában nem talált biztonságos helyszínt a mérkőzésnek…)

Nem volt könnyű dolguk a fehér mezes olaszoknak a jól védekező izraeliek ellen  Fotó: AFP/ATTILA KISBENEDEK

Egészen jó első félidőt láthattak a nézők, az albérletben hazai csapat jól védekezett, olykor veszélyesen kontrázott, ám nem úszta meg kapott gól nélkül: a 38. percben szép támadás végén Dimarco adott középre balról, Frattesi érkezett a leshatáron, és 8 méterről mellkassal helyezte a labdát a bal alsó sarokba. A fordulást követően Izrael próbált egyenlíteni, de a 62. percben egy gyors olasz támadás végén egy lövés kijött a kapusról, Moise Kean pedig 7 méterről a hálóba talált, és ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A 67. percben beállt az izraeli csapatba a Ferencváros játékosa, Abu Fani is. És, ha már beállt, a 90. percben szépített is, egy kavarodás után 13 méterről lőtt a kapuba.

Kylian Mbappé a 67. percig csak a kispadot koptathatta Fotó: AFP/Franck FIFE 

A csoport másik mérkőzésén az előző körben a hazai pályán az olaszoktól sima vereséget elszenvedő franciák Belgiumot fogadták. A hazai csapatban Antoinne Griezmann és Kylian Mbappé is csak a kispadon kapott helyet, de a csapatuk ennek ellenére irányította a meccset, több helyzetet is kihagyott. Egészen a 29. percig, amikor Dembélé lövését Casteels bravúrral védte, ám a labda éppen Randal Kolo Muani elé került, ő pedig 7 méterről a gólvonalon áll Faes mellkasát találta el, onnan pedig a labda a hálóba vágódott. A szünetet követően is hazai fölénnyel teltek a percek, amelynek meg is lett az eredménye: az 58. percben Dembélé két csel után 15 méterről bombázott a léc alá. A belgák átütő erő nélkül támadtak, a franciák kihagytak még helyzeteket, és megérdemelten nyertek. 

A többi divízióban akadt néhány meglepetés, az élre Koszovó kiütéses, 4-0-ás ciprusi győzelme kívánkozik, de Wales 2-1-es montenegrói sikerére sem sokan számítottak. 

Nemzetek Ligája, csoportkör, 2. forduló 
A divízió
2. csoport

Izrael–Olaszország 1-2 (0-1),
Franciaország–Belgium 2-0 (1-0), 
az állás: 1. Olaszország 6, 2. Franciaország 3 (3-3), 3. Belgium 3 (3-3), 4. Izrael 0 

B divízió
3. csoport

Norvégia–Ausztria 2-1 (1-1)
Szlovénia–Kazahsztán 3-0 (2-0)
az állás: 1. Szlovénia 4 (4-1), 2. Norvégia 4 (2-1), 3. Ausztria 1 (2-3), 4. Kazahsztán 1(0-3) 

4. csoport

Törökország–Izland 3-1 (1-1)
Montenegró–Wales 1-2 (0-2)
az állás: 1. Törökország 4 (3-1), 2. Wales 4 (2-1), 3. Izland 3, 4. Montenegró 0; 

C divízió
2. csoport

Ciprus–Koszovó 0-4 (0-2) 
Románia–Litvánia 3-1 (1-1)
az állás: 1. Románia 6, 2. Koszovó 3 (4-3), 3. Ciprus 3 (1-4), 4. Litvánia 0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.