De Bruyne gálázott Debrecenben, olasz győzelem Párizsban

Belgium a debreceni stadionban fogadta és győzte le 3-1-re a két gólt szerző Kevin De Bryune vezérletével Izraelt a Nemzetek Ligája A osztályának 2. csoportjában péntek este. Ugyanebben a csoportban Olaszország a rémálomszerű kezdés után 3-1-re nyert Párizsban a franciák ellen.

2024. 09. 06. 22:54
Football: UEFA Nations League - League A day 1: Group 2 France v Italy
Olaszország győzött Párizsban. Fotó: AFP/Franck FIFE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit kerestek a belgák Debrecenben? Több belga város, Liége, Brüsszel, Leuven, Antwerpen és Bruges sem tudta garantálni az izraeliek biztonságát, Benoit Hellings sportért felelős brüsszeli kormányzó pedig úgy vélte, hogy még zárt kapuk mögött is nagy kockázatot jelentett volna a rendezés, ezért inkább Magyarországra hozták a meccset.

Football: UEFA Nations League - League A day 1: Group 2 France v Italy
Az olaszok szétbombázták a francia kaput. Fotó: AFP/Franck FIFE

A debreceni stadionban Kevin De Bruyne egyszer már „fellépett”, jó barátja, Tőzsér Dániel visszavonulásakor mondott itt kedves szavakat videoüzenetben egykori genki csapattársáról. Most élőben betette a lábát a Manchester City sztárja Debrecenbe, s ha már ott járt két gólt is szerzett Izrael ellen. A 21. percben második hullámból érkezve bombázott a kapuba, a második félidőben pedig tizenegyesből talált be. A kettő között Castagne öngóljával egyenlített Izrael, aztán Tielemans szerezte vissza a belga előnyt, a vége pedig 3-1 lett a papírforma szerint.

A csoport rangadóján Olaszország rémesen kezdett Párizsban a franciák ellen, ugyanis mintegy tíz másodperce elteltével Barcola ellopta a labdát az elbambuló Di Lorenzo lábáról, és máris vezetett Didier Deschamps csapata. Az olaszok aztán magukhoz tértek az első perces sokkból, olyannyira, hogy nem sokkal később a kapufát találták el.

Megmaradt az olasz lendület, a 30. percben Dimarco egyenlített ki, s meg kell jegyezni, hogy Tonali sarokkal visszatett passzából. A Newcastle United középpályása egy év után most tért vissza a válogatottba a fogadási botránya és eltiltása után. Az 51. percben Frattesi góljával már az olaszok vezettek, a 74.-ben pedig Raspadori találata döntötte el a meccset. Ki hitte volna az első percben, hogy 3-1-es olasz győzelem születik Párizsban?

Nemzetek Ligája, A divízió, 2. csoport:

Belgium-Izrael 3-1 (1-1)
Franciaország-Olaszország 1-3 (1-1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.