A Barca 39 millió eurós hűségdíjat fizet júliusban Messinek

Újabb részleteket tett közzé az El Mundo Lionel Messi szerződéséből. Kiderült, hogy a Barcelona 39 millió eurót fizet a klasszisnak a „hűségért” még akkor is, ha nyáron elhagyja a klubot. A 39 millióról a 2017-ben aláírt szerződés „hűségi záradékában” esik szó.

2021. 02. 01. 18:42
Lionel Messi, eltiltás
Messi mereng. Talán őt is meglepték a nyilvánosságra került számok Fotó: Alejandro Garcia Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin futballsztár 78 millió eurót vehet fel a csapattól két részletben, bónuszként. 39 millió eurót szerződése megújításáért (ezt már felvette) és további 39 milliót „hűségdíjként” tehet zsebre a munkájáért. Ezt az összeget a csapatnak július 15-én kell kifizetnie Messinek, akár náluk folytatja pályafutását, akár nem.

Az El Mundo arról is beszámolt hétfői számában, hogy a szerződés arra kötelezi Messit, hogy „ne kritizálja nyilvánosan a Barca vezetését”. Ezt a kritériumot a focista már háromszor is megszegte, például akkor, amikor Éric Abidal volt sportigazgatót és a vezetés többi tagját szidta a klubon belüli fizetéscsökkentések kapcsán.

vasárnap este közölte, hogy bepereli az El Mundót a szerződése közzétételéért. Az EFE hírügynökség információi szerint Messi ügyvédei már tanulmányozzák azok körét, akiknek hozzáférésük volt a szerződéshez, hogy kiderítsék, ki szivárogtathatott. A Barcelonából mindenki határozottan tagadja, hogy köze lenne a történtekhez és ők is jogi lépéseket tesznek az El Mundo ellen a történtek miatt elszenvedett károkért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.