A bokszoló Budai Vivien magabiztos győzelemmel nyolc között az Európa Játékokon

A 69 kilogrammban szereplő Budai Vivien meggyőző teljesítménnyel pontozásos győzelmet aratott hétfőn, a minszki Európa Játékok női ökölvívótornáján, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Forrás: MTI2019. 06. 24. 19:32
null
Minszk, 2019. június 24. Budai Vivien (piros) örül, miután gyõzött az azeri Marijam Jabrajilova ellen a nõi ökölvívók 69 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében a II. Európa Játékokon a minszki Urucse Sportpalotában 2019. június 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20 éves magyar sportoló hétfői bemutatkozása előtt nem lehetett tudni, hogy mire lesz képes az azeri Marijam Jabrajilova ellen, a két öklöző ugyanis korábban még nem találkozott egymással.

A meccs első percében aztán egyértelművé vált, hogy nem kapott legyőzhetetlen ellenfelet Budai. Az azeri nem erőltette a támadásokat, inkább végig riválisára várt, ám amikor Budai megindult, nem tudott mit kezdeni vele. Az első két menetben nagy fölényben volt a magyar sportoló, sokkal többet talált ellenfelénél, és egyértelműen az történt a ringben, amit ő akart. A harmadikban aztán kicsit nagyobb sebességre kapcsolt Jabrajilova, de ekkor sem volt igazán átütő, Budai Vivien pedig rendre jó ütemben indított és talált.

A magyar fölénye a pontozásban csak részben köszönt vissza, az ötből ugyanis négyen őt látták győztesnek, az amerikai pontozó viszont az azerit. Ez utóbbi „véleménye” azonban nem számított ezúttal, Budai megnyerte a meccset.

„Nem ismertem eddig, persze videóztunk róla, s láttuk, hogy hozzám hasonlóan inkább kontrás, ezért döntöttünk úgy, hogy én kezdeményezzek. Az elején izgultam, de aztán már jól ment, a bal horog, jobb egyenes kombinációkat nem tudta védeni” – nyilatkozta boldogan az MTI-nek Budai, aki a szerdai negyeddöntőben a kétszeres világbajnoki bronzérmes Nadine Apetzcel csap majd össze az elődöntőért és az éremért.

Hétfőn még egy magyar, Virbán Martin lép kötelek közé a brit Galal Yafai ellen az 52 kilogrammosok nyolcaddöntőjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.