A Fehérvár szintjén

A Magyar Kupa elődöntőjében a visszavágókkal együtt a négy mérkőzésen négy döntetlen született, de persze a párharcoknak vannak nyertesei. A Mezőkövesd, amely fennállása során először jutott a fináléba, valamint a Honvéd, amely a kupával mentené meg a kisiklott idényét. A döntőt ­június 3-án a Puskás Arénában rendezik, sajnos zárt kapuk mögött.

2020. 05. 28. 7:10
Pillr Rbert; Neszterov, Andrij; Muszliu, Viszar
Mezõkövesd, 2020. május 23. A mezõkövesdi Pillár Róbert (b) és Andrij Neszterov (k), valamint a fehérvári Viszar Muszliu (j) a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezõkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozón a mezõkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. A mérkõzés 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mezőkövesd a tűzzel játszott, hiszen a hazai 1-1 után vendégként már ­2-0-ra vezetett, aztán visszaengedte 2-2-re a Fehérvárt. A győztes gólt azonban már nem tudták kicsikarni a hazaiak.

– Szerintem volt egy szabályos gólunk, de ez nem lehet kifogás. Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra, az utolsó percekig hajtott mindenki, jöttek a gólok és a helyzetek, de a továbbjutást érő találatot nem sikerült bevinni. Mindenki csalódott, hiszen szerettünk volna ott lenni a döntőben – kesergett Joan Carrillo, a Vidi vezetőedzője.

Az eltiltását töltő kollégája, Kuttor Attila helyett Tóth Mihály másodedző öntötte szavakba a mezőkövesdi boldogságot, nem megfeledkezve persze a főnökről sem:

– A továbbjutást szeretném a vezetőedzőnknek és az egész évben kitartó Mezőkövesd-szurkolóknak ajánlani. Felnőttünk a Fehérvár szintjére.

Így igaz. Ezzel a sikerrel lényegében előrebocsáthatjuk, a Mezőkövesd kilép a nemzetközi porondra, mert a katasztrofális bajnoki hajrá és a kupadöntő elvesztése együttesen már csak a rendkívül pesszimista forgatókönyv szerint valósulhat meg.

Hidi (balra) értékesített büntetője után jött az örömünnep
Fotó: Mirkó István

A Honvéd és az MTK kis híján szerdába nyúló meccset vívott kedd éjjel. Az MTK futballozott jobban, Solymosi játékvezető viszont a Honvédot fosztotta meg két góltól, így igazságosnak mondhatjuk, hogy a másodszori ­0-0-lal ­11-es párharcba torkollott ez az elődöntő. Öt kör, egy-egy hibázó után a hatodik párban dőlt el a csata. Az MTK-tól Gera Dániel csúnyán fölé durrantott, Hidi Patrik viszont higgadtan helyezett a hálóba.

– Megmondom őszintén, hogy nagyon elfáradtam – elevenítette fel a jelenetet a Honvéd csapatkapitánya. – Mondtam a többieknek, hogy rúgok az első ötben is, ha szükség van rá, de a többiek vállalták, így lettem hatodik.

– És hős, ahogy Hidi a riporter kérdésére helyeselt.

A Honvédnak persze csak a kupagyőzelem jelenthet igazi sikert.

A Mezőkövesdnek ennél is többet, történelmi diadalt, kis magyar futballcsodát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.