A férficsapat a vigaszágon szerezhet kvótát asztaliteniszben

Magyar Nemzet
2020. 01. 25. 12:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön ünnepeltek a magyarok a portugáliai Gondomarban: ahogy megírtuk, a női válogatott a horvátok és a házigazda portugálok legyőzésével története során először kvalifikálta magát a tokiói olimpia csapatversenyére.

Sajnos a férfiaknak tegnap nem sikerült ez a bravúr, a csoportdöntőben 3-0-ra kikaptak a harmadik helyen kiemelt svédektől, így a folytatásban a vigaszágon küzdhetnek a kvótáért az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén. A magyar együttes Majoros Bence, Ecseki Nándor és Szudi Ádám összeállításban szerepelt, és a nyitó páros meccsen Ecseki és Szudi duója szettet sem tudott nyerni Jon Persson és Kristian Karlsson ellen, majd a világranglistán 59. Majoros és Falck találkozója is viszonylag egyoldalú küzdelmet hozott, így a svédek bő egy óra alatt 2-0-s előnyre tettek szert.

A második egyes találkozón Ecseki (139.) a nála több mint száz hellyel előrébb rangsorolt Karlssonnal (25.) próbálta meg felvenni a versenyt, és bár az első szettet sikerült begyűjtenie, a folytatásban érvényesült a papírforma.

A 3-0-s vereséggel a magyar válogatott már csak a vigaszági kvótaszerzésben reménykedhet. Ott a nyolc csoportdöntő vesztese játszik kieséses rendszerben, és csak a végső győztes örülhet a tokiói indulási jognak. A magyarok szombati ellenfele később válik ismertté, eddig a lengyelek, a csehek és az indiaiak kerültek még a vigaszágra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.