A Hoffenheim nem volt képes arra, amit a Fradi elért

Az Arsenal megmenekült, a Napoli és a Hoffenheim viszont búcsúzott a labdarúgó Európa-ligától. A Rangers ismét hétgólos meccsen nyert.

Magyar Nemzet
2021. 02. 25. 21:25
Aubameyang Arsenal Benfica
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét mérkőzést kezdtek néhány perccel 19.00 előtt az Európa-ligában, köztük a forduló egyik rangadóját, az Arsenal és a Benfica összecsapását.

A lisszaboni 1-1-es döntetlen után Londonban már az első félidő után ennyi volt az állás Aubameyang és Gonçalves góljával. A második félidőben nagy bajba került az Arsenal, Rafa Silva találata után fél órája maradt, hogy két gólt szerezzen. Tierney hamar egyenlített, de a továbbjutást érő gólra a 87. percig kellett várni, amikor ismét Aubameyang volt eredményes. A gaboni támadó 1-1-nél is a kapuba talált, ám azt a gólt videózás után, les miatt érvénytelenítették.

Az Arsenal tehát megmenekült, a Napoli viszont nem. Már a granadai 2-0-s vereség után lehetett sejteni, hogy nehéz dolga lesz Gennaro Gattuso együttesének, a spanyol csapat pedig a visszavágó 25. percében a fontos idegenbeli gólt is megszerezte. Végül ugyan vereséggel, de 3-2-es összesítéssel jutott a Granada a nyolcaddöntőbe.

Váratlanabb volt a Hoffenheim búcsúja, hiszen a Molde otthonában elért 3-3 kedvező helyzetbe hozta a német csapatot. A Bajnokok Ligája-főtáblájáért a Ferencváros kiharcolta ebből a pozícióból a továbbjutást a norvég csapat ellen, a Hoffenheim viszont nem járt sikerrel, 2-0-s hazai vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Európa-liga, a legjobb 16 közé jutásért

Arsenal–Benfica 3-2, továbbjutott az Arsenal (4-3-as összesítéssel)

Napoli–Granada 2-1, továbbjutott a Granada (3-2)

Hoffenheim–Molde 0-2, továbbjutott a Molde (5-3)

Ajax–Lille 2-1, továbbjutott az Ajax (4-2)

Rangers–Antwerp 5-2, továbbjutott a Rangers (9-5)

Sahtar Doneck–Makkabi Tel-Aviv 1-0, továbbjutott a Sahtar (3-0)

Villarreal–Salzburg 2-1, továbbjutott a Villarreal (4-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.