A loboncos görög megállította Fucsovics Márton állandó ellenfelét

Sztefanosz Cicipasz sima két játszmában diadalmaskodott Andrej Rubljov ellen a monte-carlói ATP 1000-es tenisztorna döntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 16:49
RUBLJOV, Andrej
A görög Sztéfanosz Cicipasz az orosz Andrej Rubljov ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna döntõjében 2021. április 18-án. Fotó: Sebastien Nogier Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismerik Julia Szalnyikovát? Ugye nem ismerős ez a név, pedig az orosz származású teniszező egykor görög színekben versenyzett, sőt, 1981-ben meg is nyerte a monte-carlói tornán a juniorok versenyét. S hogy miért fontos ez? Szalnyikova az idei felnőtt győztes, Sztefanosz Cicipasz édesanyja. Így a család már két monte-carlói tornagyőzelmet tud felmutatni. Nem akármilyen ritkaság ez!

A salakpályás ATP 1000-es torna döntőjében a görög játékos a korábban a 11-szeres győztes, Rafael Nadalt és a szintén spanyol, Bautista Agutot elbúcsúztató orosz Andrej Rubljov ellen nyert a vártnál sokkal könnyebben. Az első szettben „rémálma„, az orosz játékos nagyon gyengén ütötte az első szerváit, és a második adogatása után is ritkán szerzett pontot. Cicipasz ezzel szemben összeszedettebb volt, egy bréklabdája volt a nyitó játszmában, azt ki is használta, ezzel ő vitte el az első szettet 6:3-ra.

A görög Sztefanosz Cicipasz az orosz Andrej Rubljov elleni játszma közben a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna döntőjében 2021. április 18-án. Fotó: Sebastien Nogier / MTI/EPA

A folytatásban is egy korai brék volt a döntő: Cicipasz előnye kitartott a meccs végéig, 6:3 lett a második játszma is. Az idei eredményeket tekintve a két legjobb formában levő játékos találkozott: a loboncos hajú görög a monte--carlói tornagyőzelemmel 2-5-re módosította az idei mérlegét. Ugyanez Rubljovnál: 24-5.

A salakpályás szezon hétfőn a barcelonai ATP 500-as, és a belgrádi ATP 250-es versennyel folytatódik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.