A madridi Varane volt a Manchester City legjobb embere

Eszelős meglepetést nem emlegethetünk, hiszen ez a kimenetel benne volt a pakliban, mégis különleges helyzet, hogy a Real Madrid és a Juventus is kiesett a nyolcaddöntőben a labdarúgó Bajnokok Ligájából. A 13-szoros és a 2-szeres győztes két egyaránt az első végső sikerét még csak óhajtó csapattal, a Manchester Cityvel, illetve a Lyonnal szemben maradt alul.

Magyar Nemzet
2020. 08. 07. 22:54
Manchester City-Real Madrid 2020
Manchester, 2020. augusztus 7. Raheem Sterling, a Manchester City jtkosa nnepli a Real Madrid elleni gljt a labdarg Bajnokok Ligja nyolcaddntjnek visszavg mrkzsn Manchesterben 2020. augusztus 7-n. MTI/EPA/pool/Dave Thompson Fotó: Dave Thompson Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid sorsát két szörnyű egyéni hiba pecsételte meg – egyaránt Varane előadásában. A francia középhátvéd előbb a 9. percben adta el a labdát, helyesebben inkább csak elszórakozta, mindenesetre csapott le rá, középra passzolt, s Sterlingnek csak az üres kapuba kellett passzolni. Varane mentségére csak azt hozhatjuk fel, hogy Courtois értelmetlenül passzolt hozzá, hiszen még rosszabb, szorultabb helyzetben volt, mint a kapus, aki még szabadon eldönthette volna, hova is rúgja ki a labdát.

A Manchester City rászolgált a győzelemre
Fotó: Dave Thompson / MTI/EPA

beadásából Benzema fejesből még az első félidőben, 28. percben egyenlített, de a második félidő derekán Varane újabb szarvashibája eldöntötte a találkozót. A madridi bekk egy felívelt labdát előbb nem tudott elfejelni, majd másodszándékból röviden bólintotta haza, ismét Gabriel Jesus csapott le rá, s ezúttal ő maga fejezte be az akciót finom perdítéssel.

A City 2-1-es előnye után két gólt kellett volna rúgnia a Madridnak, de erre esélye sem volt, a hazaiak uralták a találkozót, még lőhettek volna további gólokat. A 2-1-es győzelemmel, összesítésben 4-2-es sikerrel a Manchester City jutott a legjobb nyolc közé.

Zinedine Zidane edzői pályafutása során most először maradt alul egyenes kieséses párharcban.

 

Ronaldo két gólja kevés volt

Memphis Depay góljával a Lyon szintén hamar, már a 12. percben vezetést szerzett Torinóban. A találat büntetőből született, vitatható ítélet után.

Ezt követően Ronaldo ugyan kétszer is csengetett (először 11-esből), de ez csak az izgalmas hajrához volt elég. A 2-1-es vereség dacára, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a Lyon jutott tovább.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Pénteki eredmények:

Manchester City–Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-1)

Gól: Sterling (9.), Gabriel Jesus (68.), illetve Benzema (28.)

Továbbjutott: a Manchester City kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel.

Juventus–Lyon 2-1 (1-1)

Gól: Ronaldo (43., 60., előbbit 11-esből), illetve Depay (12., 11-esből)

Tj.: a Lyon 2-2-vel, idegenben szerzett góllal.

Szombati program:

Barcelona–Napoli 21.00 (az első meccsen 1-1)

Bayern München–Chelsea 21.00 (3-0)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.