A négyszeres világbajnok három év után nyert ismét tornát

A négyszeres világbajnok John Higgins 10-3-ra lemosta a hatszoros vb-győztes Ronnie O’Sullivant a sznúker Players Championship döntőjében, ezzel három év után nyert ismét pontszerző tornát. A világbajnoki címvédő pedig ebben az idényben a negyedik fináléját is elveszítette.

Magyar Nemzet
2021. 02. 28. 22:05
null
John Higgins újra csúcsformában Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Higgins egész héten bombaformában játszott. A nyolcaddöntőben az előző torna meglepetésgyőztesét, Jordan Brownt ütötte ki 6-0-ra úgy, hogy kezdésként három száz pont fölötti bréket csinált. Aztán a háromszoros világbajnok John Selby következett. Újabb 6-0… Úgy, hogy Selby az egész mérkőzésen összesen hét pontot lökött össze. Az elődöntőben Kyren Wilson fogott egy frame-et ellene, a skót játékos ekkor már csak 6-1-re nyert…

A fináléban következett a sznúkerben manapság elképzelhető legnagyobb rangadó. Ronnie O’Sullivan és John Higgins. A hatszoros világbajnok a négyszeres világbajnok ellen.

O’Sullivan és Higgins nem csupán pályatársak, hanem egyidősek. O’Sullivan vb-győzelmeinek évszáma 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 és 2020, Higginsé 1998, 2007, 2009, 2011. Higgins tehát hamarabb robbant be, aztán O’Sullivan évei következtek, 2007 és 2013 között pedig – 2010-et leszámítva – felváltva nyerték a világbajnokságot.

Az elmúlt években úgy tűnt, Higgins visszaesik, legutóbb 2018-ban nyert tornát, igaz, 2019-ben vb-döntőt játszott (és veszített el Judd Trump ellen). O’Sullivannek kisebb ingadozásai vannak, most is második a világranglistán Trump mögött, s egyben ő a vb-címvédő.

A Players Championship döntőjében azonban nem is volt kérdéses, hogy melyikük van jobb formában. Higgins elhúzott 5-0-ra, O’Sullivan erejéből csak szépítésre futotta, a skót végül 10-3-ra nyert.

– Ezen a héten végig jól ment a játék, nem voltak idegtépő döntő frame-ek – mondta a boldog győztes, aki nem akart előreszaladni, hogy előlépett-e a világbajnokság esélyesévé, mondván, mindig újabb és újabb remek fiatal játékosok tűnnek fel.

S olykor egy-egy idősebb is. Az előzetes hírek alapján a hétszeres világbajnok Stephen Hendry hétfőn a Gibraltar Openen újra versenyen szerepel. Már többször beharangozták a visszatérését, reméljük, ezúttal nem marad el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.