A pihentetés oka: „Nem tudhattuk, nincs-e vírushordozó az ellenfélnél”

Gulyás István szövetségi kapitány azért pihentette Máthé Dominikot, Rosta Miklóst és Borbély Ádámot tegnap a Zöld-foki Köztársaság elleni mérkőzésen a férfikézilabda vb-n, mert próbálta megóvni a játékosait a koronavírustól.

Magyar Nemzet
2021. 01. 16. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este a magyar válogatott 34-27-re legyőzte a Zöld-foki Köztársaság csapatát az egyiptomi férfikézilabda világbajnokságon. Az előzmények ismeretében már annak a ténynek is van hírértéke, hogy egyáltalán lejátszották a mérkőzést, az afrikai csapatból sorra estek ki a játékosok a koronavírus-fertőzés miatt, sőt, a szövetségi kapitányuk is megfertőződött. Csak az utolsó pillanatban, a meccs előtt másfél órával derült ki, hogy az ellenfél ki tud állni a magyarok ellen.

A találkozón végül sima, a vártnál talán kisebb gólkülönbségű, 34-27-es magyar győzelem született. Gulyás István szövetségi kapitány szerint az összeszokottság még nem látszott a csapaton.

Gulyás István szövetségi kapitány ünnepel a játékosokkal, miután 34-27-re legyőzték a Zöld-foki Köztársaságot a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, az A csoportban játszott Magyarország – Zöld-foki Köztársaság mérkőzésen Kairóban
Fotó: MTI/EPA/AFP

– Hiányoztak az edzőmeccsek. Tényleg nehéz a helyzet, rég játszottunk, kicsit döcögős volt az egész. Tipikus első világbajnoki mérkőzés volt, elfogadható teljesítménnyel – nyilatkozta a szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

A találkozón a padról ifj. Rosta Miklós és Borbély Ádám sem szállt be (a meccsre Székely Mártont, Bóka Bendegúzt és Rodríguez Pedrót nem nevezte a szakmai stáb), de a szakember elárulta: elsősorban a koronavírus miatt.

– Tizenkét játékosunknak van antitest a szervezetésben, úgyhogy akik nem játszottak, azokat féltettük, próbáltunk a biztonságra törekedni, mert nem tudhattuk, nincs-e vírushordozó az ellenfélnél. E megfontolás mentén állítottuk össze a csapatot.

A magyar válogatott vasárnap az első fordulóban Németország elleni súlyos vereséggel (43-14) kezdő Uruguay ellen vasárnap (tv: M4 Sport, 20.30) folytatja szereplését a világbajnokságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.