A sírból hozta vissza a rangadót a BL-címvédője

Akárcsak egy hónapja, hazai pályán, a Győr ezúttal is a mérkőzés java részét hátrányban játszotta a francia Brest Bretagne ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, ám a hajrában ezúttal nemcsak egyenlíteni sikerült, hanem nyerni is, 29-28-ra. Ezzel szinte biztosan csoportelső a magyar címvédő.

2020. 02. 23. 20:44
Fodor Csenge; Knedlikova, Jana; Bredal Oftedal, Stine; Edwige, Batrice; Nze Minko, Estelle; Kristiansen, Veronica; Kiss va; Leynaud, Amandine; Amorim, Eduarda; Bdi Bernadett; Brattset, Kari; Kurtovic, Amanda; Puhalk Szidnia; Hansen, Anne Mette; F
A hajrában mentett pontot az ETO Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat egyaránt a maximális nyolc pontról kezdte meg a középdöntőt. Egy hónapja 27-27-es döntetlen játszottak Győrben, a végeredmény az ETO-ra nézve volt hízelgő. Egyértelmű volt a képlet: amelyik csapat megnyeri az újabb rangadót, a csoport élén végez.

Csakúgy, mint egy hónapja, a Győr szerzett a vezetést, aztán futott az eredmény után. A Brest többször is vezetett három góllal. Az ETO-ban Amorimnak nem ment a játék, kész szerencse, hogy az őt váltó Kristiansen nagyon elkapta a fonalat, az első félidőben öt remek góllal tartotta a lelket a társaiban. Rajta kívül még Faluvégi emelkedett ki. Szünetre döntetlen lehetett volna az eredmény, ha a Győr az első félidő utolsó másodpercében nem kapott gólt, így 15-14-gyel fordultak a csapatok.

A folytatásban is Kristiansen és Faluvégi repítette az ETO-t, amely a 38. percben – átmenetileg – a vezetést is átvette. Aztán ismét ellépett a Brest, négy góllal is (25-21), negyedórája maradt az ETO-nak legalább az egyenlítésre. Az 53. percben már 26-26 volt az állás... S következett az újabb idegtépő végjáték. Amorim volt a nyerő ember, nem bírtak vele a franciák. A legvégén Kiss Éva bravúrja jelentette az egygólos, 29-28-as győri győzelmet.

Megvan a csoportelsőség, irány a négyes döntő. És a címvédés...

Még mindig messze a csúcsformától

„Sem helyzetkihasználásban, sem kapuban nem nyújtottuk azt a teljesítményt, amit egy Brest szintű ellenfél megkövetelne. Az egység, a küzdőszellem diadala volt ez a győzelem. Még mindig messze vagyunk a csúcsformától” – nyilatkozta a mérkőzés után Danyi Gábor, az ETO vezetőedzője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.