Andrea Pirlo megtörte a csendet, a kirúgott edző akadályokat említett

A Juventustól menesztett edző nem haragszik senkire, ha ma dönthete, ugyanazt tenné, mint egy éve, amikor kinevezték a torinói csapat élére. A korábbi kiváló futballista rengeteget tanult pályafutása első vezetőedzőként eltöltött szezonjában.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 14:33
Juventus, Andrea Pirlo
Az olasz edző vezetése alatt hullámzó teljesítményt nyújtott a Juve Fotó: EPA/ELISABETTA BARACCHI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hihetetlen hajrájának és hatalmas szerencséjének köszönhetően a Juventus az utolsó utáni pillanatban megmentette a szezonját. Végül odaért a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyre, és megnyerte az Olasz Kupát. Andrea Pirlo állását ez sem mentette meg, a 42 éves edzőtől a szezon végén megvált az olasz rekordbajnok.

Andrea Pirlo úgy érzi, elérte a Juvéval a szükséges célokat
Fotó: AFP/Marco Bertorello

Pirlo az Instagramon megosztott gondolataiban összegezte az elmúlt szezon tanulságait: nem bánta meg, amikor igent mondott a vezetők felkérésére, de nem hallgatta el azokat az akadályokat, amelyek „nem tették lehetővé, hogy kövesse a saját játékstílusát”. Ez utóbbit nem fejtette ki, pedig alig várja ezt az olasz szaksajtó. Immár az utódja, Massimiliano Allegri feladata lesz új fejlődési pályára állítani a várhatóan távozó nélküli Juventust.

„Amikor a Juventus hívott, soha sem gondoltam a kockázatokra, még ha azok meglehetősen nyilvánvalóak is voltak. A klub iránt érzett tisztelet kerekedett felül. Ha visszamehetnék az időben, ugyanazt a döntést hoznám meg, dacára mindazoknak az akadályoknak, amelyekkel szembe kellett néznem, melyek nem tették lehetővé számomra, hogy kövessem a saját játékstílusomat. Ennek ellenére elértem a célokat. A kaland úgy ért véget, amire nem számítottam. Itt az ideje, hogy újrakezdjem, és új kihívásokkal nézzek szembe. Szeretnék köszönetet mondani a Juventus családjának és mindazoknak, akik mellettem álltak a szezonban” – írta Pirlo a közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.