Az Atlético edzője mostanában nem élvezi a meccseket

Habár a Barcelonának és az Atlético Madridnak is lett volna oka az elégedetlenségre, mindkét bajnokaspiráns pozitívan fogta fel a szombati rangadó eredményét.

Magyar Nemzet
2021. 05. 09. 11:17
Diego Simeone (Atlético Madrid)
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona és az Atlético Madrid egymás elleni döntetlenje lehetőséget adott a címvédő Real Madridnak, hogy a 35. forduló végén a tabella élére álljon. A Királyi Gárda vasárnap 21.00-tól a Sevilla ellen játszik, és ha megnyeri a rangadót, pontszámban utoléri a városi riválist, amellyel szemben az egymás elleni eredmény a Realnak kedvez a végelszámolásnál. A La Ligát hosszú hónapok óta vezető Atlético vezetőedzője, Diego Simeone nem aggódik amiatt, hogy csapata elveszíti ezt a pozíciót.

– Azért jöttünk Barcelonába, hogy csapatként játsszunk. Nagyszerű első és még jobb második félidőt játszottunk, jó érzésekkel tölt el a csapatom teljesítménye – mondta az argentin szakvezető, aki azt is elárulta, nem fogja a televízióban nézni, hogy a Real Madrid megelőzi-e az Atléticót. – Inkább nem nézek meccseket, mert mostanában nem élvezem őket. Semmin sem változtatna, ha nézném. Családi vacsoránk lesz, aztán készülünk a hétfői edzésre.

Nem került közelebb a szombati rangadón a bajnoki címhez a Barcelona sem, amely kedvező sorsolásában és a riválisok botlásában reménykedhez az utolsó három fordulóban.

– Tudtuk, hogy az Atlético nagyon defenzíven futballozik majd, ennek ellenére megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a mérkőzést. Győzni akartunk, de két ponttal az Atlético mögött még mindig jó a pozíciónk. Tudjuk, hogy a sorsunk másoktól függ, ám még mindig megnyerhetjük a bajnokságot. Ott tartunk most, ahol három hónappal ezelőtt szerettünk volna – fogalmazott Alfred Schreuder, a Barcelona másodedzője, aki az eltiltott Ronald Koemant helyettesítette a kispadon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.