Az ezüstérem és a BL-indulás a tét

Sejteni lehetett, hogy a minőségi idegenlégiósokkal megerősített Siófok előbb-utóbb megszorongatja a Ferencvárost a női kézilabda-bajnokságban.

2020. 02. 18. 7:08
null
Kobetić és Snelder ma is egymásnak feszülhet Fotó: Fotó: Török Attila - Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sejteni lehetett, hogy a minőségi idegenlégiósokkal megerősített Siófok előbb-utóbb megszorongatja a Ferencvárost a női kézilabda-bajnokságban. Már tavaly sem sokon múlott, hogy a története első nemzetközi trófeáját, az EHF-kupát megszerző Siófok elorozza a második helyet a Fradi elől a bajnokságban.

Idén még szorosabb a verseny: a vesztett pontokban egyformán áll a két csapat, s mivel a Balaton-parti gárda egy meccsel kevesebbet játszott, döntő jelentőségű a ma esti rangadó (tv: M4 Sport, 18.00) az ezüstéremért folytatott küzdelemben. A címvédő Győr külön kategóriát képvisel, előnye megnyugtató az üldözőivel szemben.

Viszont a jelenleg a második helyen álló FTC-t és a harmadik Siófokot csak két pont választja el egymástól. Az előzésre készülő Siófok igen jó formában kézilabdázik az elmúlt hónapokban, legutóbb november 16-án szenvedett (továbbjutást érő) vereséget a Nantes ellen az EHF-kupa selejtezőjében, azóta tizenegy győzelmet és két döntetlent számlál.

Kobetić és Snelder ma is egymásnak feszülhet
Fotó: Török Attila – Nemzeti Sport

A bajnokságban az Érdtől és Győrben kapott ki egyszer-egyszer, de január 22-én éppen Kobetićék voltak azok, akik hazai pályán véget vetettek a Győr 2017 októbere óta tartó hazai veretlenségének.

Az őszi odavágón döntetlen született. Abból a találkozóból nehéz leszűrni szakmai tanulságokat: a korábbi fradista Tomori Zsuzsanna már a hetedik percben piros lapot kapott, a zöld-fehéreknél befutott, a nyáron Siófokra szerződött Nerea Pena pedig sérülés miatt nem lépett pályára.

A Fradi formája nehezen kiszámítható: Elek Gábor együttese hazai pályán tíz góllal legyőzte a CSM București-et a Bajnokok Ligájában, majd kikapott az Esbjergtől és hazai pályán az előző sorozat döntősétől, a Rosztov-Dontól.

A sajtóban megjelent „iparági pletykákat” megelőzve a Fradi már a múlt héten bejelentette, hogy az állítólag Siófokról csábított irányítója, Kovacsics Anikó meghosszabbította a szerződését a klubnál.

Ha biztosan nem is derül ki, de a meccs végén következtethetünk arra, hogy a kiváló irányító és csapata a Bajnokok Ligájában vagy az EHF-kupában szerepel a következő szezonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.