Az MTK-tól elküldött német edző a Vasasnál dolgozhat

Michael Borisnak nem kell felélnie a tartalékait. Ha igaznak bizonyul a Nemzeti Sport információja, akkor az MTK-tól elküldött német szakember a Vasasnál kaphat munkát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 22:15
null
A német edző szakértelmére számít a magyar futball Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport információi szerint az MTK-val közös megegyezéssel szerződést bontó Michael Boris nem sok ideig lesz állástalan. A 45 éves, német szakember hamarosan a Vasasnál dolgozhat. Igaz, némileg bonyolítja a helyzetet, hogy Schindler Szabolcs szerzőzése még egy évig él az angyalföldieknél, de a csalódást jelentő szereplés, az NB I-es feljutás elmaradása miatt könnyen lehet, hogy vezetőedzőt váltanak a tizenharmadik kerületben.

Michael Boris két évet töltött el a kék-fehéreknél
Fotó: MTK Budapest

Boris kinevezése adja magát, már van tapasztalata abban, hogyan kell feljuttatni egy csapatot az első osztályba. Ezt a feladatot ő a koronavírus miatt félbeszakadt NB II-ben töltött szezon során abszolválta a kék-fehérekkel. A Vasas hosszú távú koncepciója bevallottan az, hogy a Kubala Akadémiáról kikerülő ifjú tehetségek kapjanak helyet a csapatban. Boris köztudottan kiválóan ért a fiatalok nyelvén. Az U19-es és az U21-es válogatott edzőjeként éveket töltött a Magyar Labdarúgó-szövetség kötelékében, és az MTK-nál pedig az élvonal legfiatalabb átlagéletkorú csapatával végzett a hetedik helyen.

A szezon hajrája csapnivalóan sikerült, s lehet, hogy ez okozta Boris bukását: az MTK a legutolsó öt bajnoki mérkőzését elveszítette, ezeken a találkozókon összesen három gólt szerzett.

Ma, a kora esti órákban az is kiderült, hogy a labdarúgó-válogatott szakmai stábjában dolgozó Giovanni Costantino lesz az MTK vezetőedzője. szövetségi kapitány segítője két plusz egy éves szerződést kötött az MTK-val, és a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság után veszi át a csapatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.