Az olaszok aranylabdása egyáltalán nem tart Lukakutól

A 2006-ban vb-t nyert olasz válogatott csapatkapitánya, Fabio Cannavaro bombaerős belgákra számít a pénteki negyeddöntőben. Az olaszok sikere azon múlhat, hogy el tudják-e kerülni az egy az egy elleni párharcokat a meccsen.

Szilágyi
2021. 06. 30. 13:48
Guangzhou Evergrande Taobao F.C. defeated by Shandong Luneng Taishan F.C. at 4th-round match of CSL
Az olaszok világbajnoka szerint felesleges összehasonlítani a 2006-os és az idei csapatot Fotó: Stringer / Imaginechina via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roberto Mancini együttese szórakoztató és eredményes játékkal megnyerte az első három csoportkörös mérkőzést, de Ausztria ellen hosszabbításra kényszerült a nyolcaddöntőben. Világszerte több futballszerető szurkoló és egyre több szakújságíró rokon vonásokat vél felfedezni a 2006-os világbajnok és az idei olasz válogatott között. Fabio Cannavaro más álláspontot képvisel.

– Feleslegesnek tartom a csapatok összehasonlítását. A jelenlegi olasz válogatott önazonos, évek óta fejlődik, és a játékosoknak szimbiózisban kell lenniük a csapattal és az edzővel, hogy valami egyedit alkossanak – mondta a volt középhátvéd a La Gazzetta dello Sportnak. – Nem véletlenül őrzi a csapat a veretlenségét 31 mérkőzés óta, ez nem valósulhatott meg, ha nincs következetes szakmai munka.

A 2006-ban vb-győztes csapat kapitánya erős belga válogatottra számít
Fotó: AFP/Nicolas Asfouri

Cannavaro figyelmeztetett, a belgák elleni negyeddöntőben szerencse is kellene a továbbjutáshoz. Meg sok minden más is.

– Képmutatás nélkül kijelenthetjük, szerencsések lennénk, ha Belgium De Bruyne és Hazard nélkül állna fel, de helytelen lenne a távollétükből kiindulva várni a meccset. Az első passzlehetőség felfedezése és a passzminőség szempontjából nálam De Bruyne a világ legjobb játékosa. Nem beszélve arról, hogy ő folyamatosan képes a gólszerzésre. Nem gondolhatjuk azt, hogy az egy az egy elleni párharcokra alapozhatunk, mert Belgium ebben a vonatkozásban erősebb: négy vagy öt játékosuk van, akik egyedül is képesek eldönteni a párharcot. Lukakura vagy Mertensre gondolok, még akkor is, ha a Napoli csatára nincs a legjobb formában. Witselre is figyelni kell, őt ismerem, a kínai Tianjinben én voltam az edzője. Komplett középpályás, aki minden feladatot meg tud oldani. Chiellini és Bonucci, sőt Acerbi is bebizonyította már, hogy Lukaku nem megállíthatatlan. A megelőző szerelésekre nagyon oda kell figyelnünk, Jorginhóval az élen a „szűrő” középpályásokra is komoly teher hárul – mondta Cannavaro.

...

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.