Babos simán nyert, Fucsovics megizzadt az Australian Open első fordulójában

Babos Tímea másfél óra alatt 7:6, 6:4-re legyőzte a belga Ysaline Bonaventuret az Australian Open első fordulójában. Fucsovics Márton négy óra tizenöt percet töltött a pályán az ausztrál Marc Polemans ellen, végül döntő szettben 4:6, 6:3, 6:1, 6:7, 6:3-ra győzött.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 7:52
BABOS Tímea
Melbourne, 2021. februr 8. Babos Tmea a belga Ysaline Bonaventure ellen jtszik az ausztrl nemzetkzi teniszbajnoksg ni egyesnek els forduljban Melbourne-ben 2021. februr 8-n. MTI/EPA/Jason O'Brien Fotó: Jason O'Brien Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban egy időpontban kezdett a két magyar játékos az Australian Open nyitó fordulójában. mérkőzése sokkal hamarabb véget ért. A partnere visszalépése miatt csak egyesben induló soproni játékos 7:6, 6:4-es győzelemmel indított a melbourne-i tornán. Az év első tenisz Grand Slam-versenyén Babos sorozatban kilencedszer játszhatott főtáblás mérkőzést egyesben, és kilencven perc alatt nyert a főtáblára a selejtezőből felkerült fel belga Ysaline Bonaventure ellen.

a várrnál nehezebben győzte le az ausztrál Marc Polmanst
Fotó: Dave Hunt / MTI/AAP

Fucsovics Márton az ATP-rangsorban a 125. helyen álló ausztrál Marc Polmans ellen mutatkozott be egyesben Melbourne-ben. A hazai környezetben teniszező Polmans váratlanul megnyerte az első szettet, de utána úgy tetszett, Fucsovics összekapta magát; a 6:3, 6:1-es második és harmadik szett erről árulkodott. Fucsovics mégsem tudta lezárni a meccset: a negyedik játszmát rövidítésben veszítette el, így az első fordulóban rögtön egy ötszettes mérkőzésbe bonyolódott. Tovább fokozva a magyar teniszező kínjait, Polmans brékelőnybe került a döntő felvonásban, de Fucsovics végül fordított, és ha nem is könnyen, de érvényesítette a papírformát. A mérkőzés 4 óra 15 perc alatt dőlt el: 4:6, 6:3, 6:1, 6:7, 6:3-ra győzött a világranglistán 55. helyen jegyzett magyar. A következő fordulóban a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka ellen folytathatja Melbourne-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.