Újabb angol siker Budapesten: Dávidnak esélyt sem adott Góliát

Nem született meglepetés a Borussia Mönchengladbach és a Manchester City közti labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán: az angolok 2-0-ra verték az átmenetileg a Puskás Arénába költöztetett németeket.

2021. 02. 24. 22:56
Bajnokok Ligája
Budapest, 2021. február 24. A Manchester City játékosai örülnek a gólnak a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkõzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzighez képest a Mönchengladbach csak módjával sajátította ki a Puskás Arénát. Ugyan a stadion kívülről szemet kápráztató zöld színben pompázott, belül semmi sem utalt arra, hogy ki az ideiglenes lakója. A lipcseiek készültek a Bajnokok Ligájára, és molinókkal biztatták a csapatot, de a Borussia látogatásakor a tapétatenger Németországban maradt.

https://www.facebook.com/borussia.global/photos/a.1433076036980556/2907237226231089/

 

A meccs képe alapján sem volt egyértelmű, hogy ki a házigazda, hiszen az elképesztő formában lévő Manchester City az összecsapás kezdetén sátrat állított fel a Mönchengladbach térfelén, és a 19. percig egy pillanatra sem jött ki onnan. Ekkor ugyan a németek egy kósza támadása miatt az égszínkékek visszatértek kapuja elé, de a veszély elmúltával újabb rohamokat indítottak az ellenkező irányba.

Ennek a 29. percben lett meg az eredménye, amikor João Cancelo fejére tekerte a labdát, és a portugál őrzőit lehagyva a kapuba fejelt. (0-1)

 

A folytatásban is a City kénye-kedve szerint folyt a játék, a Gladbach nemhogy próbálkozásig nem jutott, a térfelét továbbra sem tudta elhagyni. Marco Rose csapatának első helyzetére egészen a 63. percig kellett várnunk, Alassane Pléa sarokkal próbálkozott. S bár a mozdulat gyönyörű volt, jutalom nélkül maradt, hiszen lövése ha kicsivel is, de célt tévesztett. A kihagyott ziccert természetesen a manchesteriek azonnal megtorolták, és első találatukat lekoppintva megduplázták az előnyüket. Cancelo újra Silva felé tekert, aki ezúttal tovább bólintotta a labdát, a középen érkezett az ötösről a kapuba lőtte a labdát.

 

Az eredmény a továbbiakban nem változott, a Mönchenladbach csak a hajrában találta el először a kaput. A City így könnyűszerrel behúzta sorozatban a 19. győzelmét is, és kétgólos idegenbeli sikere nyomán félelemre aligha lesz oka a március 16-i visszavágó előtt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Borussia Mönchengladbach–Manchester City 0-2 (0-1)

gólszerző: Silva (29.), Jesus (65.)

Az este másik találkozóján a Real Madrid 1-0-ra nyert a szinte végig emberhátrányban futballozott Atalanta ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.