Balla Virág három aranyat nyert az ob-n

Magyar Nemzet
2019. 07. 29. 12:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három aranyéremmel Balla Virág lett a vasárnap véget ért kajak-kenu országos bajnokság legeredményesebb versenyzője. A győri kenus győzött párosban (Devecseriné Takács Kincsővel) kétszáz és ötszáz méteren, valamint egyesben ötszázon. A társa egalizálhatott volna, ám a sprinttáv döntőjében kizárták.

Az ob-n az augusztus 22-én kez­dődő szegedi világbajnokságra készülő hazai élmezőny többsége részt vett – leszámítva a kajakos hölgyeket. Sem és Kárász Anna, sem a négyesre készülő Gazsó Alida Dóra, Medveczky Erika, és Bodonyi Dóra nem állt rajthoz Szolnokon. Ott volt viszont a sportág feltörekvő klasszisa, aki ötszáz és ezer méteren is győzött. Mindhárom távon elindult az ob-n az olimpiai kvótaszerzés szempontjából kulcsfontosságú K–4 500-as egység. Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István és ötszázon és kétszázon is nyert, ezren viszont kikapott az erre a távra készülő Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Kós Benedek kvartettől.

A magyar kajak-kenusok taroltak a hét végén Franciaországban megrendezett maratoni Európa-bajnokságon, kilenc arany-, hat ezüst- és nyolc bronzéremmel az éremtáblázat élén végeztek. A felnőttek között győzött K–1-ben Kiszli Vanda, valamint K–2-ben Csay Renáta és Czéllai-Vörös Zsófia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.