Otthagyja a koronavírust, hazajön a válogatott védő

A Kispesten nevelkedett 11-szeres válogatott Baráth Botond a Sporting Kansas City labdarúgócsapatától visszatér a Honvédhoz, ahol tagja volt a 2017-es bajnokcsapatnak és a 2019-ben kupadöntőbe jutó gárdában is alapembernek számított. A 28 éves védő az elmúlt szűk másfél évben 21 bajnokin kapott szerepet az észak-amerikai profi ligában (MLS), illetve pályára lépett az Észak- és Közép-amerikai Bajnokok Ligájában is.

Magyar Nemzet
Forrás: honvedfc.hu2020. 07. 14. 11:30
null
Baráth Botond alapember volt a kispesti bajnokcsapatban Forrás: honvedfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Még nem tudom pontosan, mikor érkezem, várhatóan a hét vége felé, és akkor majd kiderül, hogy a koronavírus kapcsán milyen szabályok mentén léphetek be az országba – mondta el Baráth Botond a Honvéd honlapjának nyilatkozva. – A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok. Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar felkerült a pont az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre!

Baráth Botond nem véletlenül említette, hogy nehéz időszakot hagy maga mögött, hiszen a február végén rajtolt szezon első két meccsén nem volt tagja a kezdőcsapatnak, majd a koronavírus miatt félbeszakadt a bajnokság. Bár most Orlandóban izolált körülmények között újra rendeznek meccseket, a Dallast és a Nashville-t már kizárták a tornáról, miután tíz, illetve kilenc játékosuk pozitív eredményt produkált a koronavírusteszten. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miként lehet majd lejátszani a torna meccseit, továbbá hogy mi lesz utána a szezonnal.

Baráth Botond alapember volt a kispesti bajnokcsapatban
Fotó: Honvedfc.hu

– Minden a levegőben lóg, folyamatosan változik a helyzet – tette hozzá Baráth Botond. – Az országban sajnos folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma, nem tudunk biztosat a bajnokság további részéről. Ezért is örültem a Honvéd megkeresésének, fontos meccsek várnak a klubra a bajnokságban és az Európa-ligában, ráadásul a válogatott Eb-selejtezőt játszik az ősszel, én pedig szeretnék ott lenni a csapatban. Ami a döntést illeti, nehéz is volt, meg nem is. A karrierem szempontjából nehéz, mert szerettem volna még Amerikában játszani, kitölteni a szerződésem, az élet azonban másként hozta. Hív a haza, éreztem, és szeretném, hogy a lehető legtöbbet adjam a Honvédnak, húzzam magammal a társakat és együtt legyünk sikeresek!

Arra a kérdésre, hogy mit hozna magával haza az Egyesült Államokból, a 28 esztendős védő a pozitív gondolkodást emelte ki, illetve azt, hogy mindenki teljes erőből küzd, „mennek, mint a gép”, ahogyan ő fogalmazott, és mivel saját magát is ilyen típusúnak tartja, ez csak még tovább erősítette a személyiségét.

– Igen, mondhatjuk, hogy vezérként térek vissza, remélem, mindenki elfogad majd, és ha így lesz, akkor egymás kezét fogva, együtt menetelhetünk akár a bajnoki aranyig, a kupagyőzelemig vagy éppen a lehető legtovább az Európa-ligában – hangsúlyozta Baráth Botond. – Beszéltem a korábbi kispesti csapattársakkal, barátokkal, örülnek ők is a visszatérésnek, és várják már, hogy újra együtt játszhassunk. Ahogyan én is.

Egy hatalmas Baráth-gól itthon:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.