Folytatódott a sor a Garroson: Krejčíková a bajnok

Barbora Krejčíková nyerte a Roland Garroson a női egyest. A cseh teniszező zsinórban második tornáján győzött, Párizsban pedig még duplázhat is. Pedig május előtt soha nem nyert még egyesben finálét.

Magyar Nemzet
2021. 06. 12. 17:35
Krejcikova egyesben már nyert, párosban döntős
Forrás: WTA/Jimmie48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az elődöntők előtt biztos volt, hogy nem szakad meg a 2017 óta tartó sorozat: Jeļena Ostapenko, Simona Halep, Ashleigh Barty és Iga Świątek után idén is olyan hölgy nyeri a Roland Garrost, akinek korábban nem volt Grand Slam-trófeája. Legalábbis női egyesben. Ugyanis a két finalista közül Barbora Krejčíková párosban nyert már két trófeát, Anasztaszija Pavljucsenkova pedig juniorként három GS-döntőt is nyert. Utóbbi sikerek óta persze sok idő eltelt, az idei Garroson 31. kiemelt orosz játékos néhány héttel a harmincadik születésnapja előtt játszhatott először Grand Slam-finálét a felnőttek között.

A két döntős karrierje eddig teljesen máshogy alakult: Krejčíková korábban egy évet sem zárt a legjobb ötven között a WTA-világranglistán, Pavljucsenkova 2008 óta mindegyiket, csak a nagy áttörés nem jött össze neki az idei Roland Garrosig.

Az első szettben kiderült, hogy a 2018 óta élő széria sem szakad meg, azóta ugyanis mindegyik döntőben volt egy 6:1-es szett. Ezt idén Krejčíková neve mellé jegyezhettük fel, pedig az első játékot még elveszítette a cseh lány.

A második játszmában viszont fordult a kocka, ezúttal Pavljucsenkova teniszezett jobban. Remek megoldásokat használt, 6:2-vel egyenlített, viszont aggasztó lehetett az orosz szempontjából, hogy a szett hajrájában ápolni kellett.

A sérülés nyoma nem látszott Pavljucsenkován a döntő szettben, de kétszer is Krejčíková került brékelőnybe. A másodikat pedig már meg is őrizte, így zsinórban a második évben nem kiemelt játékosé lett a női egyes trófeája a Roland Garroson.

Krejčíková májusban, Strasbourgban aratta élete első tornagyőzelmét egyesben, majd az ott megkezdett győzelmi sorozatot Párizsban is folytatta, egészen a Roland Garros-sikerig. A cseh lány pedig akár még duplázhat is a francia fővárosban, hiszen vasárnap a női páros döntőjében lesz érdekelt, Kateřina Siniakovával együtt a Bethanie Mattek-Sands, Iga Świątek duó ellen lép pályára.

Azért pedig aligha kell aggódnia Krejčíkovának, hogy ezt az évet a top 50-en kívül zárná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.