Kapufákban a Barcelona Európa királya, de így is győzött a rangadón

Fontos rangadót nyert meg a negyedik helyezett Sevilla otthonában a mérkőzés előtt harmadik Barcelona a La Liga 25. fordulójában. A katalánok góljait Ousmane Dembélé és Lionel Messi szerezték, de egy kapufát is lőttek a vendégek, és e tény mögött egy érdekes statisztika húzódik meg.

Magyar Nemzet
2021. 02. 27. 18:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga legjobb védelme, azaz az addig a legkevesebb gólt kapott (16, az Atlético Madriddal holtversenyben) Sevilla és a bajnokság legjobb támadósora, vagyis a legtöbb gólt szerzett (53) Barcelona csapott össze a forduló rangadóján.

A Barcelona a 29. percben Ousmane Dembélé góljával szerezte meg a vezetést, a francia szélső Lionel Messitől kapta a gólpasszt. A Sevilla kapusa, Bono több mint 550 perc után kapott gólt ismét. A hazaiak a legutóbbi hat bajnokijukat megnyerték, de a katalánok ellen nem mutattak sokat, a második félidő elején könnyen két gólra nőhetett volna a vendégek előnye. Az 59. percben Sergino Dest öt méterről a bal kapufát találta el.

Érdekesség, hogy a Barcelonának ez már a 18. idegenbeli kapufája volt az idényben. Ezzel nemcsak a La Ligában áll az élen, hanem az öt topliga összes csapatát tekintve is.

Az idegenben legtöbb kapufát lőtt csapatok az idényben az öt topligában:

1. Barcelona, 18

2. Tottenham, 12

2. Bayern München, 12

4. Dortmund, 11

A második katalán gólra végül a 85. percig kellett várni, amikor Messi talált be egy csel után, kis szerencsével, hiszen a lövése először elakadt a kapusban, de a kipattanót értékesítette az argentin. Kétgólos sikerével a Barcelona fellépett a tabella második helyére, két ponttal az éllovas Atlético mögé és egy ponttal a Real Madrid elé. A két rivális vasárnap (Villarreal–Atlético), illetve hétfőn (Real Madrid–Real Sociedad) lép pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.