Messi miatt kitört a háború a PSG és a Barcelona között

A Barcelona–PSG a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének egyik sláger párosítása. Az első meccset másfél hét múlva, február 16-án játsszák a katalán fővárosban, de a felek máris egymásnak estek. Egyelőre ugyan csak szópárbaj dúl, de nem kizárt, hogy az indulatok a pályán is elszabadulnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Marca2021. 02. 04. 17:58
Football Soccer - Barcelona v Athletic Bilbao - Spanish La Liga Santander
Egyelőre késik a két világklasszis párharca Fotó: Albert Gea Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki más, mint körül forrnak az indulatok. Az argentin sztár helyzete több okból is kényessé fordult Barcelonában. A nyáron előbb azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a klubot, a napokban pedig kiszivárogtatták mesés szerződésének a részleteit.

A hatszoros aranylabdás esetleges távozásában persze a riválisok is lehetőséget szimatolnak. Ha nem is mindenekelőtt, de a Paris Saint-Germain ott vannak eme kompánia élmezőnyében,

fújta meg először a harci kürtöt azzal, hogy kijelentette, a következő idényben együtt játszanak majd Messivel. Akkor ezt akár úgy is érthettük, hogy a brazil csillag visszatér Barcelonába, ám ahogy telnek-múlnak a hetek, egyre valószínűbb, hogy marad Párizsban, ergo azt sejtette, hogy Messi igazol a francia főváros elitcsapatához.

Már nem ilyen felhőtlen a viszony. A PSG Neymar után Messit is elhappolná a Barcától
Fotó: Albert Gea / Reuters

Aztán Mauricio Pochettino következett, amikor azt mondta, hogy az olyan játékosok, mint Messi, mindig is szerepelnek a PSG kívánságlistáján. Ennek az adott nyomatékot, hogy a jól értesültséggel kérkedő Le Parisien nevű francia lap azt írta, hogy az argentin edző elsőként Messit jelölte meg azok sorában, akit a csapatban szeretne látni. Mindennek a francia klub sportigazgatója, az egykori brazil válogatott adott nyomatékot, amikor arról fecsegett, hogy jól haladnak a titkos ügylettel.

Ezután Messi jó barátja, Angel di María lépett a színre. – Nagyon sok lehetőség van arra, hogy Leo Párizsba jöjjön – jegyezte meg sejtelmesen. Nos, erre először is a BL-nyolcaddöntő visszavágóján kerülhet sor, de ez a mondat tökéletesen alkalmas volt arra, hogy Barcelonában Ronald Koeman és Jan Laporta is kikérje magának Messi folyamatos megkörnyékezését.

A holland vezetőedző a Granada elleni kupasiker után üzent a párizsiaknak finoman, de határozottan, hogy hagyják békén Messit.

A két klub között persze nem csak Messi miatt feszült a viszony. Barcelonában nehezen bocsátják meg, hogy a futball történetének legdrágább és leggyanúsabb tranzakciójaként a PSG elhappolta tőlük Neymart.

S máig eleven emlék a Bajnokok Ligája négy évvel ezelőtti nyolcaddöntője, amikor a Barca 4-0-ra kikapott Párizsban, de aztán odahaza 6-1-re nyert, évekig feldolgozhatatlan kudarccal megterhelve a párizsiakat.

Hogy idén mi lesz, megjósolni is lehetetlen. Egy dolog biztos. A meccseket zárt kapuk mögött játsszák. Mindannyiunk nagy bánatára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.