Griezmann Nyilasi Tibornak is üzent a Granada elleni fordítással

Hihetetlen izgalmakat hozott szerda késő este a Granada–Barcelona mérkőzés a labdarúgó Spanyol Kupa negyeddöntőjében. A Barca a 88. percben még 2-0-ra „égett”, mégis továbbjutott. Ha valakit ki kell emelni, akkor elsősorban Antoine Griezmann-nak köszönhetően, aki két góllal és két gólpasszal járult hozzá a katalánok sikeréhez. A világbajnok francia csatár ebben az évben végre megtáltosodott a Barcelonában, 2021-ben hat-hat gól és gólpassz a számokban kifejezhető teljesítménye.

N. M.
2021. 02. 04. 9:31
Griezmann, Antoine
Képes lesz Griezmann csapata vezéregyéniségévé válni? Fotó: Facundo Arrizabalaga Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben, sőt 87 percen keresztül meddő volt a tiki-taka, hiába birtokolta sokkal többet a labdát a Barca, képtelen volt betalálni, sőt a házigazda Granada szerzett 2-0-s vezetést. A meccs szünetében teljes joggal jegyezte meg a Sport TV stúdiójában, hogy neki nagyon hiányzik a csapatból egy olyan karakterű futballista, mint Luis Suárez, aki a kapu elé érkezve, ha kell, a védőket is lebirkózva képes gólt szerezni.

neki is csattanós felelettel szolgált. A 88. percben ő szépített. Messi hosszú ívelésére rávetődött, s noha szerencséje is volt, hiszen a fejese az egész meccsen parádézó Escandell kapusról pattant a hálóba, a gól mégis a francia csatár érdeme. A rendes játékidő ráadásában, a 92. percben ismét ő volt a főszereplő, a Messitől kapott labdát tökéletesen tálalta középre, Jordi Albának tényleg csak a hálóba kellett passzolnia.

A hosszabbításban a Barcelona már érvényesítette a nagyobb tudását, s 5-3-as győzelemmel jutott tovább.

A katalánok láthatóan nagyon örültek a sikernek. Amire egyszerű a magyarázat. Noha a Királykupa a Bajnokok Ligája és a La Liga mögött csak a harmadik számú sorozat, ebben az idényben mégis itt érhetnek el a legkönnyebben sikert. A Real Madrid és az Atlético már kiesett, tehát révbe lehet érni. (Elődöntős még a Sevilla és a Levante, a negyedik hely ma dől el a Betis–Bilbao meccsen.)

A Granada elleni győzelem után Ronald Koeman is méltatta Griezmannt: „Mindig is keményen dolgozott, hogy megváltozzon a dolgok menete, hogy végre rámosolyogjon a szerencse. A jelenlegi formájában sokkal veszélyesebbek vagyunk.”

A francia világbajnok másfél év után olyan formát mutat, amilyet a katalánok mindig is reméltek. Beszédes, hogy 2019 nyara óta csupán 58 meccsen jutott szóhoz a Barcában, s ezeken 25 gólt szerzett. Idén végre beindult, 2021-ben hat-hat gólnál és gólpassznál tart.

Talán Nyilasi Tibor is megenyhül vele kapcsolatban...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.