Be kellett vetni Neagut, csak így bírt a CSM a Fradival

A világ egyik legjobb csapata, a CSM Bukarest ellen nem volt képes újabb bravúrra az FTC-Rail Cargo csapata a női kézilabda Bajnokok Ligájában, de Elek Gábor együttese így is mindent elkövetett, hogy megnehezítse a román gárda dolgát, s végeredményben 25-19-re kapott csak ki.

N. M.
2020. 10. 18. 17:32
Elek Gábor
Esbjerg, 2020. október 11. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője (j3) a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, az A csoportban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg mérkőzésen Esbjergben 2020. október 11-én. MTI/EPA/Ritzau/John Randeris Fotó: John Randeris Forrás: MTI/EPA/Ritzau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesz-e újabb bravúr? Erre a kérdésre vártuk a választ a Ferencváros női kézilabdázóitól. Mint ismert, az FTC egy hete az Esbjerg otthonában tartalékosan, részben ifi játékosokkal 24-21-re nyert. Vasárnap délután a CSM Bukarest vendégeként még ennél is nehezebb feladat várt Elek Gábor csapatára. Neagu talán még mindig a világ legjobbja, rajta kívül a bukarestieknek minden posztra jut legalább egy klasszis játékosuk, beállósból kettő is, a két „óriás”, Cvijics és Pintea, akikkel szemben különösen embert próbáló a védekezés. Némi könnyebbséget jelentett a fradistáknak, hogy a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezték, valamint a koronavírus-fertőzésen átesett Neagu csak a napokban állt újra edzésbe, s nem is szerepelt a kezdőcsapatban.

Az FTC bátor, okos játékkal elhúzott 4-1-re – Neagu máris beállni kényszerült. A román kiválóság először a 20. percben, 5-7-nél talált be, egymaga tehát ebben az állapotban nem nyerhette meg a mérkőzést. Elek Gábornak is be kellett osztania a csapata erejét, csakúgy, mint Dániában, ezért túl a félidő derekán ezúttal is pályára küldte a csupán 17 éves, ifjúsági válogatott Ballai Borbálát.

Elek Gábor, az FTC vezetőedzője forgatta a csapatot, hogy kitartson az erő
Fotó: John Randeris / MTI/EPA/Ritzau

A Bukarest először 9-8-nál vezetett, a zöld-fehérekben elsősorban Szucsánszki tartotta a lelket három góljával. A félidő legvégén sajnos éppen ő lőtt kissé kapkodva, pontatlanul, a megszerzett labdával a bukarestieknek még maradt idejük gólt szerezni, így először éppen a szünetre vezettek két góllal, 12-10-re.

A második félidőre a bukarestieknél különösen Lazovics és Dembele javult fel, a CSM elhúzott négy góllal, 16-12-re, de az FTC nem vesztette el a tartását, s Janurik védéseinek köszönhetően visszakapaszkodott mínusz kettőre. Újabb ifista, Bánfai Virág állt be a Ferencvárosba, miután Szucsánszkit ápolni kellett. Aztán a második félidőre újra hízott a hazai előny, öt gólra, innen már inkább csak a tisztes helytállás lehetett a zöld-fehérek célja.

Ezt el is érték – úgy, hogy a hajrában beállt egy harmadik ifi játékos, Ferenczy Diána is, – nem adták fel, küzdöttek végig, s 25-19-re kaptak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.