Bolgár–magyar legfeljebb ősszel

Minden olyan kontinentális tornát, mérkőzést, amelyet 2020 júliusában vagy azelőtt rendeztek volna, meghatározatlan időre elhalasztották vagy törölték.

Magyar Nemzet
2020. 04. 02. 10:36
UEFA Congress
SOCCER-UEFA/ Fotó: Yves Herman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága – Aleksander Čeferin (képünkön) elnök vezetésével – szerdán videokonferenciát tartott az 55 európai tagország labdarúgó- szövetségének főtitkárával, az MLSZ részéről Vági Mártonnal. A videókonferencia befejeztével az alábbi döntések jelentek meg az UEFA honlapján.

Minden olyan kontinentális tornát, mérkőzést, amelyet 2020 júliusában vagy azelőtt rendeztek volna, meghatározatlan időre elhalasztották vagy törölték. A júniusra tervezett Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzések nyári megrendezése nem reális lehetőség a vírus terjedése miatt, ezért a találkozók (köztük a Bulgária–Magyarország mérkőzés) bizonyosan későbbre, az őszi időszakra kerülhetnek át. A májusra tervezett U17-es Eb-t és az U19- es női Eb-t (július) törölték. Az U17-es női Eb-t (május), az U19-es Eb-t (július), a futsal bajnokok Ligája-döntőt (április) későbbi időpontra halasztották. A 2020-2021-es UEFA klubtornákra (BL, El) történő bejutást és a játékosok regisztrációját ugyancsak elhalasztották. Az UEFA időben kiadja az új határidőket.

Az UEFA Végrehajtó Bizottsága hangsúlyozta, hogy elkötelezett a pénzügyi fair play betartása és betartatása mellett. Az eddiginél több időt ad a tagszövetségeknek a klublicencek elbírálására egészen addig, amíg nem szabja meg az UEFA a csapatok bejutásának mikéntjét a 2020-2021-es Bajnokok Ligájába és az Európa-ligába. A koronavírus-járvány okozta bizonytalanság miatt a végrehajtó bizottság határozatlan időre felfüggeszti azokat a licencadási szabályokat, amelyek a 2020-2021-es UEFA klubsorozatokban (BL, El) indulni szándékozó klubokra vonatkoznak. Azaz: a klublicenceljárásban érintett klubok is haladékot kaptak a jelenlegi időszakra.

Arról nem született döntés, hogy a 2019-20-as Bajnokok Ligája és Európa Liga idény mikor folytatódhat, egyáltalán folytatódik-e. Miként azt sem tudhatjuk, az európai bajnokságokat a tavasszal, a nyáron be tudják-e fejezni. Van tehát még nyitott kérdés az európai futballban bőségesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.