Bukarestben befuthat a Győr

A Győr bebiztosíthatja a csoportelsőségét a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, ha Bukarestben legyőzi a CSM együttesét. A címvédővel azonos csoportban levő, jelenleg negyedik Ferencváros számára kötelező a győzelem a német Thüringer ellen. A férfiaknál egyszerű a képlet: a Szeged Nantes elleni meccse nem oszt, nem szoroz, másik férficsapatunk, a Veszprém sorozatban hatodszor nyerhet meccset a BL-ben.

2019. 02. 23. 8:46
Cvijic, Dragana; Pintea, Crina Elena; Jacobsen, Sabina Rosengren;
Crina Pintea 2019-ben Győrben is játszott Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO bukaresti fellépése (tv: szombat 14.00, Sport 1) a női klubkézilabda klasszikusai közé emelkedett az utóbbi években. Mindkét nagyágyú kibérelte a saját helyét a Final Fourban, a legutóbbi két szezonban a Győr meg is nyerte a BL-t, előtte – a jelenlegi magyar kapitány, Kim Rasmussen vezetésével – a CSM Bucuresti végzett az élen a sorozatban.

Januárban 36-27-re kiütötte román ellenfelét az ETO, Crina Pintea 9 gólt szerzett a honfitársai ellen. „Nincs szüksége extra motivációra a CSM ellen. Pintea minden edzésen nagyon elszánt, és alig várja a meccseket. Ma a román közönség előtt is megmutathatja, hogy mire képes” – mondta lapunknak Danyi Gábor, az ETO edzője.

A Győr tavaly nyáron kinevezett trénere sokkal nehezebb mérkőzésre számít, tanítványait felkészítette a bukaresti irányító, az exgyőri Andrea Lekic semlegesítésére, akik kiemelt figyelmet szentelnek a két világklasszis szélső, Jovanka Radicevic és Majda Mehmedovic, valamint a beálló, Dragana Cvijic elleni védekezésre is. „Teljesen más lesz a mostani találkozó, mint a januári: arra számítok, hogy a végjátékban dől majd el a mérkőzés. Mondhatnám, hogy a csoportelsőség lebeg a szemünk előtt, de ez nem lenne igaz. Tovább akarjuk csiszolni a játékunkat, s ha ez sikerül, akkor nem marad el a jó eredmény” – közölte a Győr mestere.

Crina Pintea ismét honfitársai ellen remekelhet
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A csúcsrangadón tobzódnak a világklasszisok mindkét oldalon, de legalább olyan jelentős a sérültek listája. Cristina Neagu és a nyártól a Győrt erősítő Amanda Kurtovic a hazaiaktól, Eduarda Amorim és Nora Mörk pedig a címvédőtől hiányzik.

Ha a Győr nyer, akkor sorozatban a 19. BL-meccsén marad veretlen, egyben matematikailag is bebiztosítja a csoportelsőségét. A másik zöld-fehér csapat, az FTC-Rail Cargo Hungaria három fordulóval a középdöntő zárása előtt a negyedik helyen áll a csoportban. Az előzés érdekében le kell győznie hazai pályán a német Thüringert (tv: szombat, 19.30, Sport 1), és ez nem tűnik reménytelen vállalkozásnak, tekintettel arra, hogy idegenben nyert a német riválisa ellen.

Férfifronton sokkal egyszerűbb a képlet: a Mol-Pick Szeged két fordulóval ezelőtt lehorgonyzott a csoportja második helyén, már az is eldőlt, hogy a Plock–Silkeborg párharc győztesével játszik majd a nyolcaddöntőben. Így az előző szezon BL-döntőse, a Nantes elleni találkozónak (tv: szombat, 18.00, Sport 1) legfeljebb a presztízs és Jorge Maqueda miatt lesz jelentősége. A világbajnok spanyol jobbátlövő korábban három évet töltött Nantes-ban, ma visszatér korábbi állomáshelyére.

Kötelező győzelemre tör a Telekom Veszprém a fehérorosz Meskov Breszt ellen (tv: vasárnap, 17.00, Sport 1). David Davis csapata remek formában kezdte az idei BL-szezont, két hete a Barcelona, az elmúlt hét végén a Vardar Szkopje ellen nyert, és a kezdeti gyengélkedés után már a második a csoportjában. A Meskov Bresztet már csak a kiváló spanyol edzője, Manolo Cadenas miatt is illik komolyan venni, de elájulni nem kell tőle. A Veszprém biztos nem esik ebbe a hibába, ami a csoporteredmények kedvező alakulása, a Vardar Szkopje esetleges veresége esetén egy fordulóval a középdöntő vége előtt bebiztosíthatja a második helyét a csoportjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.