Lewandowski Håland, Gulácsi Sallai ellen a Bundesligában

Németország legnagyobb rangadóját rendezik ma a Bundesliga 24. fordulójában: a Bayern München a Dortmundot fogadja. Emellett magyar rangadó is lesz, Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig Sallai Roland Freiburgjához látogat. Dárdai Pál pedig most vagy soha hangulatban készülhet a Herthával az Augsburg ellen.

Magyar Nemzet
2021. 03. 06. 9:34
Lewandowski, Robert
Lewandowski olykor még cifrázza is Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga elmúlt 27 idényéből 23-ban a Bayern München vagy a Dortmund lett a bajnok, s mivel mindkét klub BL-győztes, nem túlzás nemcsak Németország legnagyobb, hanem Európa egyik legjelentősebb rangadójának nevezni a két csapat egymás elleni találkozóit. Ilyenből ebben az idényben volt már egy, novemberben a Bayern 3-2-es győzelmet aratott Dortmundban.

Erling Håland eddig három meccsen két gólt szerzett a Bayern ellen Fotó: MTI/EPA/DPA/Federico Gambarini

Nem sokkal később a sárga-feketék edzőt váltottak, Edin Terzić vette át a stafétát Lucien Favre-től, és bár időre volt szüksége, úgy tűnik, mostanra kezd összeállni a Dortmund. Jelenleg négymeccses győzelmi szériában van a csapat, ezek között ráadásul két bravúrosnak mondható idegenbeli siker is született, a bajnokságban legutóbb a Mönchengladbach, a BL-nyolcaddöntőben pedig a Sevilla otthonában. Tehát kifejezetten jó formában utazik Münchenbe a Dortmund.

– Talán néhány ponttal mi vagyunk előrébb a tabellán, de a Dortmund elég erős ahhoz, hogy a legjobbakkal is felvegye a versenyt – udvariaskodott a Bayern klasszis középpályása, Joshua Kimmich. Az a néhány pont 13, amelyet jelentős különbségnek is nevezhetnénk. A meccs esélyese természetesen a müncheni csapat, amely túltette magát a koronavírus-fertőzések miatti kisebb megingásán, amely februárban a Bielefeld ellen döntetlent, Frankfurtban pedig vereséget eredményezett. Azóta a Bayern 4-1-re elintézte a Laziót a BL-ben és 5-1-re a Kölnt a Bundesligában.

Ugyanakkor Benjamin Pavard továbbra is karanténban van, de a túloldalon is lehetnek érzékeny hiányzók, Jadon Sancho és Raphaël Guerreiro játéka is kérdéses, de meglepődnénk, ha egy ekkora rangadót kihagynának. A meccs 18.30-kor kezdődik, a Sport 2 élőben közvetíti.

Magyar szemszögből a Bayern–Dortmund meccsnél is érdekesebb a 15.30-kor kezdődő Freiburg–Leipzig összecsapás (tv: Sport 2), hiszen mindkét oldalon magyarok léphetnek pályára. A lipcseieknél a kapuban helye biztos, viszont a kézműtéten átesett és a továbbra is sérült nem játszhat. A Freiburgban viszont szereplésére jó esély van. Az idényben már öt gólt és négy gólpasszt számláló szélső sérülése után a legutóbbi két fordulóban csereként már játszott.

A Leipzig zsinórban öt győztes meccsnél tart a bajnokságban, és kihasználhatja, hogy a Bayern nehéz feladat előtt áll, hiszen mindössze két pont Gulácsiék hátránya a bajor éllovas mögött. A Freiburg az utóbbi időben hullámzóan teljesített, de a nyolcadik helyen ott áll, ahol a helye van: a középmezőnyben.

Aki viszont keresi a helyét, az Dárdai Pál, illetve az általa vezetett Hertha. A berliniek legutóbb január másodikán győztek a Bundesligában, akkor még az előző edzővel, s azóta kilenc nyeretlen meccs következett, az utóbbi öt már újra Dárdaival a kispadon. Égető szüksége lenne a Herthának a három pontra, amelynek megszerzésére a 13. Augsburg ellen hazai pályán van is esély ma 15.30-kor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.