„Két kapucnis, maszkos férfi szó nélkül leütött”

Végre megszólalt Busai Attila, akit egy budapesti szórakozóhelyen csúnyán megvertek. A Ferencváros és a Diósgyőr korábbi labdarúgója cáfolja, hogy az ő kötekedése vezetett volna a verekedéshez.

Magyar Nemzet
Forrás: noizz.hu2020. 08. 11. 12:30
Busai Attila; Ugrai Roland
Busai (balra) volt az áldozat Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI/Ilyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az igazság, hogy egy barátommal visszamentünk az étterembe, ahol korábban ott felejtette a sapkáját. Egy percet töltöttünk a helyszínen, amikor a folyosóról belépett két kapucnis, az arcukat maszkkal eltakaró férfi. Ezután szó nélkül leütöttek. Én azonnal eszméletemet vesztettem és a földre kerültem. A barátom szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta és el tudott menekülni” – emlékezett vissza a történtekre Busai a Noizz.hu-nak nyilatkozva. A megszólalása azért is jó hír, mert egy napja még azt lehetett hallani, hogy a sérülése következtében beszélni sem tud.

Busai 2016-ban bajnoki címet ünnepelt a Fradival
MTI Fotó: Illyés Tibor

A labdarúgó azért szakított korábbi elhatározásával, miszerint nem szólal meg az ügyben, mert az elmondása szerint több téves információ látott napvilágot az esetével kapcsolatban. Cáfolja azt a korábbi értesülést, miszerint az vezetett volna a konfliktushoz, hogy ő „ráhajtott volna” valakinek a hölgy ismerősére.

Busainak az a meggyőződése, hogy a támadók megrendelésre érkeztek, és azt is elmondta, nem tartja férfias megoldásnak, ha valaki verőemberekkel intézni el a személyes konfliktusait. Ugyanakkor nem tudja, mi lehet a támadás oka, reméli, hogy a nyomozás erre is fényt fog deríteni.

Hozzátette, nagy szerencséje volt, hiszen mind a rendőrök, mind pedig a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek és megkezdték az ellátását. Ezután a Baleseti Intézetbe szállították, ahol a CT-eredményéből kiderült, hogy az arccsontja három, az orrcsontja pedig két helyen tört el. Még a baleset estéjén átszállították a Honvédkórházba, ahol két napra rá megműtötték, az elcsúszott, sérült csontokat a helyére tették. Busai felépülése másfél hónapot vehet igénybe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.