Cigányozással vádolta a magyarokat, majd törölte a posztját a román labdarúgó

Ellenséges bíráskodásról és a magyar játékosok rasszista megnyilvánulásairól írt a román sportsajtó az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságban, szombat este Budapesten lejátszott és román győzelemmel zárult Magyarország–Románia mérkőzés után.

Forrás: MTI2021. 03. 28. 12:55
null
Örültek majd vádaskodtak Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–román U21-es labdarúgó Eb-csoportmérkőzésről szóló román beszámolók méltatták a román válogatott teljesítményét, mely képes volt fordítani, és „óriási győzelmet” aratni Magyarország ellen. A román sportsajtó egybecsengően ellenségesnek ítélte Lawrence Visser belga játékvezető bíráskodását. A román kommentátorok úgy látták, hogy a játékvezetőnek büntetőrúgást kellett volna ítélnie az 50. percben Ciobanu buktatásánál, és a magyar válogatott gólját eredményező támadást is le kellett volna állítania a Harut ellen elkövetett szabálytalanság miatt.

A sportportálok idézték a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) technikai igazgatójának, Mihai Stoichitának a mérkőzés után adott nyilatkozatát, amely szerint a két említett eseten túl folyamatosan ellenséges volt a bíráskodás a román válogatottal szemben. „Egyszer rákiabáltam a bíróra a mérkőzés alatt, de az UEFA képviselői figyelmeztettek. […] De mit tehetek? Verjem meg? […] Kijelenthetem, hogy rosszindulatú, ellenséges volt velünk szemben” – idézték Stoichita televíziós nyilatkozatát a romániai sportportálok.

A román csapatkapitány (balra) nem sokáig vállalta a véleményét
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Prosport.ro számolt be a románok csapatkapitányának, Marius Marinnak az egyik közösségi portálon posztolt, mérkőzés utáni bejegyzéséről. „Ezek a cigányok, ahogy neveztetek bennünket a pályán, 2-1-re legyőztek titeket. Hajrá, Románia!” – írta a bejegyzésében. A beszámoló szerint a dehonesztálás vádját megfogalmazó bejegyzés csak néhány percig volt olvasható, mert a román labdarúgó hamarosan törölte azt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.