Csampa Zsolt kihívója Szabó Bence a vívók elnöki posztjáért

Szombaton hivatalossá vált, hogy két jelölt pályázik a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöki posztjára. A tagszervezetek felkérését Csampa Zsolt, illetve Szabó Bence egyaránt elfogadta, és ezzel hivatalossá vált jelölésük – közölte az MVSZ honlapja.

Magyar Nemzet
Forrás: hunfencing.hu2020. 07. 04. 12:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csampa Zsolt a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, korábbi parlamenti képviselő, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja volt. Nyolc éve elnöke az MVSZ-nek, ez idő alatt a vívás kimagasló eredményeket produkált, két olimpián három aranyérmet, érmeket nyert, a szövetség két, rendkívül magas színvonalú budapesti felnőtt-világbajnokságot szervezett.

Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd főtitkára, egykori egyesülete, az Újpesti TE elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya volt. Jelenleg a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja.

A négy alelnöki posztra négy jelölés érkezett, Kamuti Jenő, Nagy Tímea, Somlai Béla és Török Ottó egyaránt vállalta a feladatot. A tisztújító közgyűlést két hét múlva, július 18-án tartja a Magyar Vívószövetség. A megbízatások négy évre szólnak majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.