Csúcsra járatott fekete-kék istennők

A La Dea, az Atalanta sorozatban hatodik Serie A-mérkőzését nyerte vasárnap.

Ch. Gáll András
2020. 06. 29. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúcsra járatott istennők! A La Dea, az Atalanta sorozatban hatodik Serie A-mérkőzését nyerte vasárnap, ami a klubrekordot jelent, és ha a sikerrel megvívott két BL-nyolcaddöntőt is ide számítjuk, akkor nyolcas nyerő sorozatnál tart Gian-Piero Gasperini mester hihetetlenül izgalmasan, látványosan és támadó szellemben futballozó csapata.

Érdemes megnézni a találkozó összefoglalóját:

Udinében, a Stadio Friuliban a nap mérkőzését vívta az Udinese és az Atalanta. Potyogtak a gólok, a vendégek kolumbiai kontingenséből Duván Zapata szerezte az elsőt, Luis Muriel a másodikat és a harmadikat egy hajszálpontos, gyönyörű szabadrúgásból és egy jobb külsővel eleresztett, 23 méteres bombából. Nota bene, Zapata gólja is csodás volt, Papu Gómez, a 165 centis argentin csapatkapitány kanalazta a koromfekete kolumbiai elé a labdát, aki nem hibázott. Dicséret illeti Kevin Lasagnát is, a két mutatós hazai gól szerzőjét is, az elsőt egyéni kiugrásból, a másodikat fejesből érte el.

– Szép volt, fiúk! – nyilatkozta Gasperini mester a sajtóértekezleten. – Minőségi gólokat rúgtunk, a szokásos, kockázatos futballunkat játszottuk, és ebben a stílusban mindig nehéz a győzelem, mert rendszerint az ellenfél is szerez gólokat. A Lazio elleni meccsen rengeteg fizikai, szellemi és érzelmi energiát fogyasztottunk el, ezért is volt borzasztó nehéz ez a mai mérkőzés, de sikerült!

Duván Zapata (91) az első gól előtt Fotó: Atalanta.it

Bizony, csúcsra járatott csapat a rokonszenves bergamói gárda.

Sikerült az Internek is, amely parmai győzelmével tartja a harmadik helyét.

Serie A, 28. forduló:

AC Milan–AS Roma 2-0, SSC Napoli–SPAL 3-1, Sampdoria–Bologna 1-2, Sassuolo–Hellas Verona 3-3, Udinese–Atalanta 2-3, Parma–Internazionale 1-2. Szombaton játszották: Lazio–Fiorentina 2-1, Cagliari–Torino 4-2, Brescia–Genoa 2-2. Pénteken játszották: Juventus–Lecce 4-0. Az élcsoport: 1. Juventus 69 pont, Lazio 65, 3. Inter 61, 4. Atalanta 57.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.