Elmarad a Messi–Ronaldo csúcstalálkozó a Bajnokok Ligájában

Szerdán is lesz nyolc mérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében. Nálunk, Magyarországon a Ferencváros és a Dinamo Kijev találkozó áll az érdeklődés középpontjában, ám a világ kedd estig arra figyelt, hogy meglesz-e a koronavírusos Cristiano Ronaldo negatív tesztje, azaz a Juventus és a Barcelona mérkőzésén összejön-e a Ronaldo–Messi csúcstalálkozó. A portugál nem gyógyult meg, így az olasz bajnok nélküle áll ki a Fradi csoportjának a másik mérkőzésén. Közvetlenebb magyar vonatkozású meccset is rendeznek: Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig a Manchester United vendége lesz.

Magyar Nemzet
2020. 10. 27. 22:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idő kegyetlenül gyorsan múlik, és így sajnos egyre kevesebb az esély arra, hogy szemtanúi lehetünk a két korszakos futballzseni, és összecsapásának, ami csúcstalálkozó a sportágban. Ők ketten utoljára 2018 tavaszán voltak egy időben ugyanazon a pályán, Messi a Barcelona, Ronaldo a Real Madrid játékosaként, ám utóbbi annak az esztendőnek a nyarán a Juventushoz szerződött, és a két futballista, akik ketten együtt tizenegy Aranylabdával büszkélkedhetnek, azóta nem futott össze hivatalból futballmérkőzésen.

 

Fotó: Reuters/Albert Gea

 

Amikor elkészült a Bajnokok Ligája csoportjainak a sorsolása, és kiderült, a Barcelona és a Juventus ugyanabba a négyesbe került – cseppet sem mellékesen a Ferencváros társaságában –, alighanem mindenkinek a Messi–Ronaldo párharc jutott az eszébe – ki tudja, ad-e még ilyen ajándékot a futball szerelmeseinek a sors? Az argentin 33 éves, a portugál két évvel idősebb, egyikük sem beszél még visszavonulásról, ám az idő nem nekik, illetve nekünk dolgozik. A mostani párharc első felvonására szerdán este Torinóban kerül sor, ám a csúcstalálkozó mégsem jön össze, csak Lionel Messi lesz ott a pályán, Cristioano Ronaldo nem.

 

Fotó: MTI/EPA/Andrea di Marco

 

Ő ugyanis elkapta a koronavírust, és az első hírek arról szóltak, ki kell hagynia a Barcelona elleni mérkőzést, illetve csak akkor léphet pályára, ha napokkal a találkozó előtt negatív tesztet produkál. A legfrissebb hivatalos szabály azonban az, hogy ha a futballista tünetmentes – márpedig az egyértelmű az Instagram-fotók alapján is, hogy CR az –, akkor elég a mérkőzés előtt 24 órával negatív tesztet bemutatnia az UEFA-nak, és máris ott lehet a játéktéren. A Juventusnál pedig nagyon rutinosan oldották meg a feladatot, és az utolsó pillanatra hagyták a tesztelést, amelynek az eredménye kereken 24 órával a szerda esti meccs előtt futott be.

– Nem könnyű tizenöt edzés nélküli nap után egy egész mérkőzést végigjátszani, de ezt majd mérlegeljük, remélhetőleg lesz lehetőségünk mérlegelni – nyilatkozott kedd délelőtt Andrea Pirlo, a Juventus vezetőedzője.

Nem lett: bár a torinóiak klasszisa a beszámolók szerint teljesen tünetmentes, ahogy arról többek közt a The Athletic, a BT Sport és a Sky Sports is tudósított, a legfrissebb, harmadik tesztje is pozitív lett, így biztosan nem lehet ott a Barcelona elleni mérkőzésen, és elmarad a csúcstalálkozó.

A szerdai játéknap magyar érdekeltsége, hogy a Manchester United otthonában lép pályára a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig. A H csoport nyitányán mindkét együttes nyert: a lipcseiek hazai környezetben győzték le a Basaksehirt, míg a manchesteriek bravúrt mutattak be az előző idényben döntős Paris Saint-Germain felett aratott 2-1-es idegenbeli diadallal. Ole Gunnar Solskjaer csapata a bajnokságban annak ellenére szerénykedik csak a 15. helyen, hogy legutóbbi négy Premier League-összecsapásán hét pontot szerzett. Az elmúlt fordulóban, szombaton 0-0-s döntetlent játszott a Chelsea-vel. Ezzel szemben a Leipzig a sikeres BL-rajt mellett a Bundesligában is jól szerepel: öt forduló után veretlenül éllovas. A kezdőcsapatból kirobbanthatatlan kapus mellett az ugyancsak magyar válogatott védő, Orbán is egyre több szerepet kap, a legutóbbi négy mérkőzésből hármat végigjátszott, egyen pedig a szünetben állt be. Amennyiben szerdán is Gulácsi fogja védeni a Leipzig kapuját, akkor 50. alkalommal lép majd pályára valamelyik nemzetközi kupasorozatban. Az MU-nak a mostani lesz a 32. német csapattal szembeni tétmérkőzése, a lipcseiek ugyanakkor eddig mindössze két összecsapást vívtak angol együttessel: az előző BL-kiírásban kettős győzelemmel búcsúztatták a Tottenhamet a nyolcaddöntőben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló. E csoport: Krasznodar–Chelsea 18.55 (tv: Spíler1), Sevilla–Rennes 21.00; F csoport: Dortmund–Zenit 21.00, FC Bruges–Lazio 21.00; G csoport: Juventus–FC Barcelona 21.00 (tv: Spíler2), H csoport: Istanbul Basaksehir–PSG 18.55 (tv: Spíler2), Manchester United–RB Leipzig 21.00 (tv: Spíler1).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.