Csütörtök éjjel a 34. bajnoki címét nyerheti a Real Madrid

Jó eséllyel várja a Real Madrid a La Liga utolsó előtti, csütörtöki 37. fordulóját, hogy a nap végére bebiztosítsa a 34. bajnoki címét. Amennyiben a Barcelona előtt négy ponttal éllovas királyi gárda hazai pályán legyűri a tabellán ötödik Villarrealt, akkor önerőből révbe ér. De az is elég neki, ha a Barcelona nem nyer.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 15. 11:50
Benzema, Karim
528 meccs alatt sok oka volt az örömre madridi mezben Fotó: Juanjo Martin Forrás: MTI/EPA-EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 83 pontos Real Madrid a koronavírus-járvány miatti három hónapos leállást követően mind a kilenc mérkőzését megnyerte, azaz a lehető legjobb formában tért vissza a pályára. Az viszont valamelyest nehezíti Zinédine Zidane együttesének dolgát, hogy ellenfele számára sem lesz tét nélküli a találkozó, mivel a Villarreal még nem biztosította be Európa-ligás szereplését. Ehhez egyetlen pont is elegendő lenne számára, a biztos főtáblás rajthoz pedig győznie kellene. A Villarreal szintén az újraindulás nyertesei közé tartozik, hat győzelem és egy döntetlen mellett mindössze kétszer kapott ki, ugyanakkor a két vereségét az elmúlt három fordulóban szedte össze.

A Real Madrid akkor is ünnepelhet, ha nem nyer, de ebben az esetben már szüksége van a négypontos hátránnyal második Barcelona pontvesztésére is. Ha a katalánok nem győzik le a vendég, 11. helyezett Osasunát – erre azért kevés az esély –, az azt jelentené, hogy 2017 után ismét a fővárosiak a bajnokok, mivel így legfeljebb három pontra csökkenne a különbség a két gárda között, de az egymás elleni eredmények a Realnak kedveznek.

A Real Madrid arra kéri a szurkolóit, hogy a koronavírus-járványra tekintettel maradjanak távol a szokásos ünneplési pontoktól abban az esetben, ha a csapat megnyeri a La Ligát. A klub közölte, a játékosok sem jelennek majd meg azokon a helyeken, ahol a drukkerek általában összegyűlnek ünnepelni. Spanyolországot különösen súlyosan érintette a járvány, közel 250 ezer megbetegedést regisztráltak, az elhunytak száma pedig meghaladta a 28 ezret.

A Bajnokok Ligája-indulás már eldőlt, viszont a bronzérem még nem, amelyért az egyaránt 66 pontos Atlético Madrid és a Sevilla csatázik: előbbi a hatodik Getafe, utóbbi a hetedik Real Sociedad vendége lesz. Mindkét hazai csapat érintett a második számú európai kupasorozatért folytatott küzdelemben, azaz sem a fővárosiak, sem az andalúziaiak nem számíthatnak könnyű kilencven percre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.