Dressel és Peaty újabb világcsúccsal búcsúzott Budapesttől

Hat hét után véget ért a Nemzetközi Úszóliga (ISL) a Duna Arénában. A bajnokságot a Cali Condors nyerte meg, amelynek legnagyobb sztárja, Caeleb Dressel lett az idény legjobb úszója. Az amerikai és a brit Adam Peaty tovább faragta korábban felállított világrekordját a döntő záró napján.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 22. 20:44
null
Caeleb Dressl (photo: <a href="http://olavistaphotography.com/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Mike Lewis)</a> Fotó: MIKE LEWIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétnapos döntő első napja után a Cali Condors vezetett sorrendben az Energy Standard, a London Roar és az LA Current előtt. A finálé mai második felvonásán tulajdonképpen sok meglepő dolog nem történt, ha abból indulunk ki, hogy a csapatok közti sorrend nem változott, tehát a Cali bajnoki címével zárult az idény. Ugyanakkor így is történtek izgalmak a medencében.

Erről pedig elsősorban és Adam Peaty gondoskodott. Mindketten világcsúcsot úsztak egy olyan számban, amelynek az előző rekordját néhány napon belül ők maguk állították fel. Dressel 100 méter vegyesen 49,28 másodpercre javította meg azt az időt (49,88), amelyet még hétfőn úszott. Peaty pedig múlt vasárnap Cameron van der Burgh 2009-es világcsúcsát javította meg 55,49 másodpercre, amiből most tovább faragott, az új rekord 55,41 másodperc.

A döntő egyetlen magyar résztvevője volt, aki a tavalyi bajnok Energy Standard színeiben vasárnap 200 méter pillangón negyedik, 400 méter vegyesen pedig ötödik lett. Az ISL legjobb úszója Dressel lett, aki nemrég exkluzív interjút adott lapunknak. Az amerikai három számban állított fel új világrekordot Budapesten, a már említett 100 vegyes mellett 50 gyorson és 100 pillangón. Összesen hét új aktuális világcsúcs van, amely az elmúlt hetekben a Duna Arénában született.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.