Duplán fáj a veszprémi kudarc

A Telekom Veszprém már nem lehet csoportelső a Bajnokok Ligájában, azaz mindenképpen játszania kell majd a nyolc közé jutásért.

Magyar Nemzet
2020. 02. 13. 11:15
null
Borozan (labdával) öt gólt szerzett a rangadón Fotó: MTI/EPA/Martin Ziemer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tavaly szeptemberben a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában játszott a Veszprém a Kiellel, s azon a hétvégén a német csapat örülhetett, miután hatalmas meglepetésre 37-31-re nyert a királynék városában. Azóta összekapta magát a tavalyi BL-döntős, David Davis csapata abban a reményben utazott a „visszavágóra”, hogy ha hat gólnál nagyobb különbséggel vagy pont hattal, de 37-nél többet dobva nyer, akkor megelőzi a német riválisát a csoport élén.

Az első félidőben egy hatgólos veszprémi gólcsendet leszámítva fej fej mellett haladtak a csapatok, az előző fordulóban Portóban parádézó Vladimir Cupara nem kapta el a fonalat, és a védekezés is hagyott kívánnivalót maga után, a szerb kapust váltó Sterbik Árpád sem fogott ki extra napot, támadásban az egyiptomi Omar Jahja volt dicsérhető. 15-15-ös döntetlennel zárult az első játékrész.

Borozan (labdával) öt gólt szerzett a rangadón

A folytatásban sokkal pontosabban kézilabdázott a hazai csapat, az addigi egy-két gólos különbséghez képest tetemes előnyre tettek szert egy 4-0-s sorozattal. A mezőny legeredményesebb játékosát, a hazaiak svéd jobbszélsőjét, Niklas Ekberget nem tudták tartani a veszprémiek; ő kilenc lövésből nyolc gólt dobott. Csapattársai közül a német beálló, Hendrik Pekelerrel szemben sem volt hatékony a védekezés. David Davis veszprémi edzőnek nem maradt más választása, időt kellett kérnie. A magyar bajnok nem adta fel, a kapuba visszaálló Cupara és a hatékony átlövőjátékot mutató Vuko Borozan révén még vissza tudott kapaszkodni egy gólra, és – mivel a Kiel az utolsó nyolc percben nem talált be – a legvégén a döntetlenért támadhatott, de nem járt sikerrel. A hazai csapat 29-28-ra győzött, így a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül biztossá vált, hogy a Kiel gyakorlatilag megnyerte a csoportot, a négypontos előnye szinte behozhatatlan, a Veszprém már nem lehet csoportelső, azaz mindenképpen játszania kell majd a nyolc közé jutásért.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, csoportmérkőzés: THV Kiel–Telekom Veszprém 29-28. A csoport állása: 1. Kiel 20 pont, 2. Veszprém 16, 3. Montpellier 13, 4. Kielce 12, 5. Porto 10, 6. Vardar Szkopje 9, 7. Breszt 6, 8. Zaporizzsja 4.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.