Dzsudzsák Balázs megosztja a szurkolókat

Csütörtökön 20.45 órakor, Nagyszombatban megkezdi Európa-bajnoki selejtezős szereplését a magyar labdarúgó-válogatott. A Szlovákia elleni nyitány jelentőségét nehéz lenne eltúlozni, s Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya is ezt hangsúlyozta hétfőn Telkiben. Az olasz maestro jelöltjei szép sorban érkeznek, ma a Kansas Cityből várt Németh Krisztián lesz az utolsó befutó.

Ch. Gáll András
2019. 03. 19. 16:00
null
Telkiben megkezdődött a felkészülés Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A telki edzőközpontban tartott sajtóértekezletet röpke leltárral kezdte a válogatottat tavaly július óta dirigáló „A kijevi Kádár Tamás épp az imént futott be, az RB Salzburgban bajnoki mérkőzésen tetszetős gólt szerző kevéssel előbb, s Kleinheisler László és Balogh Norbert is megérkezett. Németh Krisztiánt keddre várjuk, ha minden jól megy, ő lesz az utolsó, aki csatlakozik a kerethez. És szerdán elutazunk Nagyszombatba, a Szlovákia elleni Eb-selejtező helyszínére” – mondta az olasz mester.

Akitől rögtön megkérdeztük, mennyire fontos a szlovák meccs. „Nagyon. A nyitány mindig lényeges, pláne hogy Szlovákiával különleges a magyarok kapcsolata. De vasárnap, a horvátok ellen is ugyanannyira létkérdés a jó eredmény. Természetesen hat pont a célunk a két meccsen, de ehhez az ellenfeleknek is lesz szavuk. A taktikáról nem beszélnék, nem akarok kitárulkozni a szlovákoknak, s még az összeállítást sem tudom, erről kedden vagy inkább szerdán döntök, az edzések után” – mondta Rossi, aki még hozzátette, lényeges, hogy ne hagyjuk magunkat nyomás alá helyezni.

Telkiben megkezdődött a felkészülés
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György

Természetesen szóba került Szoboszlai Dominik, aki 18 évesen a hét végén volt először kezdő bajnokin osztrák klubjában, az RB Salzburgban, s a 91. percben takaros gólt is lőtt. „Amikor az elmúlt hónapokban arról faggattak, miért nem kerettag Szoboszlai, mindig azt feleltem: majd ha eljön az ideje. Most eljött. Mindenesetre örülök, hogy Dominiknak van önbizalma, és úgy érzi, készen áll a bemutatkozásra a válogatottban. Minden egyes olyan játékost megnéztünk, aki érdemes lehet a kerettagságra, a legtöbbjüket élőben. Nincsenek előttünk titkok, s a szlovákokat is úgy ismerjük, mint a tenyeremet. Állíthatom: most is azokat hívtam meg, akiknek a játéka mindenki másénál nagyobb garanciát jelent a sikerre.”

sem maradhatott ki a szóba kerülő játékosok közül. A csapatkapitányról az egyik bulvárlap körkérdést tett fel olvasóinak. A válaszadók 48 százaléka egyáltalán nem játszatná az Egyesült Arab Emírségekben futballozó – illetve lassan egy hónapja nem is futballozó – labdarúgót. „Tudom, hogy Dzsudzsák megosztó személyiség, vagy utálják, vagy imádják, középút nincs. Valóban nem játszott február 22. óta, viszont amikor idehaza szünetelt a bajnokság, akkor meg ő játszott. Egy biztos: nem rokon- vagy ellenszenv alapján döntök, a játékosok formája a döntő a csapat összeállításánál.”

Ennyi volt a sajtóértekezlet, amelyre felvidéki magyar újságírók is érkeztek. Tőlük tudjuk: Nagyszombat nem éppen kellemes helyszín Rossinak, aki a DAC 1904 csapatával – amelyet 2018-ban szlovák bajnoki bronzéremre vezetett – mindig kikapott a városban. Bízzunk benne, csütörtökön megtörik a nagyszombati átok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.