Edzőváltás Debrecenben: Kondás Elemér tért vissza a kispadra

Kondás Elemér: „Muszáj mindig csak a következő meccsre összpontosítani. Félni most nincs idő.”

2020. 06. 07. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem maradt következmény nélkül a Debrecen hazai döntetlenje a már kiesett Kaposvári Rákóczi ellen.

Ahogyan azt a Magyar Nemzet is megírta, a szurkolók a mérkőzés után számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, és a labdarúgókat kutyás rendőröknek kellett megvédeniük.

A klub hat fordulóval a bajnokság vége előtt menesztette Vitelki Zoltán vezetőedzőt, és Kondás Elemért bízta meg a kiesés szélére sodródott csapat irányításával.

MTI

„Távozik a DVSC vezetőedzői posztjáról a télen kinevezett Vitelki Zoltán, akinek munkáját Kondás Elemér veszi át” – adta hírül a Debreceni VSC hivatalos honlapja. „Klubunk egykori sikeredzője nem ismeretlen a Loki-szurkolók számára, hisz 2011 és 2016 között már ült a Loki kispadján. Ez idő alatt két bajnoki címet (az elsőt ráadásul veretlenül), egy bronzérmet és két Magyar Kupát nyert a DVSC-vel. A szakmai stábban klubunk legendája, az A licenccel rendelkező Dombi Tibor is helyet kap, aki pályafutása során 437 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Lokiban. Rajtuk kívül Igor Bogdanovics másodedző, Száraz Ádám erőnléti edző, Erdélyi Miklós kapusedző és Cserháti Levente videóelemző dolgozik tovább a csapattal.”

Kondás Elemér már a harmadik vezetőedzője lesz ebben az idényben a Debrecennek, ugyanis az évadot még Herczeg Andrással kezdte az együttes, az ő távozása után érkezett a télen Vitelki Zoltán. Kondás Elemérnek pedig a Loki már a harmadik csapata lesz ebben az idényben, mert az NB III-as DEAC kispadján kezdett, majd az NB II-es ETO FC Győrnél dolgozott, nyárig még élt volna a szerződése, de a klub vezetői már jelezték, hogy nem vele képzelik el a folytatást.

Kondás Elemér: Félni most nincs idő

A Magyar Nemzet a hír megjelenése után elérte Kondás Elemért, aki kommentálta a kinevezését.

– A barátai gratulálnak vagy a részvétüket fejezik ki?

– Ez is, az is, a hónap végére eldől, hogy melyiküknek van igaza. Én huszonhét éve tartozom a DVSC-hez, játékosként és edzőként is rengeteg szép emlék fűz a klubhoz, én ide tartozom, és ha a vezetőség úgy látja, hogy az én segítségemre van szükség, akkor egész egyszerűen nem mondhatok nemet.

– A győri szerződése nem él még június harmincadikáig?

– De. Az már a járvány miatt eleve csökkentett értékű szerződés, de kétségtelen, hogy még érvényben van. Már fel is vettem a kapcsolatot az illetékes győri vezetővel, és nincs akadálya a megállapodás felbontásának, hétfőn el is intézzük a papírmunkát.

– Mit tud tenni a csapat jelenlegi helyzetében?

– Két segítőmmel, a klub korábbi két ikonjával, Dombi Tibivel és Igor Bogdanoviccsal beállunk játszani… Ez persze csak tréfa, ennél jóval komolyabb a feladat. Fel kell rázni a játékosokat, akiket megviselt a pénteki, Kaposvár elleni, kudarccal felérő döntetlen, az, hogy a csapat a kiesés szélére sodródott. Gyorsan rendet kell tenni a fejekben, és lesz egy-két változás az összeállításban is.

– Kedden este már jön is a következő meccs, Budapesten az Újpest elleni kiesési rangadó.

– Így van, ezért sem törhetjük a fejünket nagy változásokon, új taktikai elemeken, hiszen nincs idő megtanulni és gyakorolni őket, olyan sűrűn jönnek a mérkőzések. Remélem, az érkezésünk azért ad új impulzusokat a játékosoknak, és tudunk nyerni Újpesten.

– Tart attól, hogy kiesik a Debrecen az élvonalból, most már az ön irányításával?

– Nem, még csak nem is gondolok rá. Egyrészt ez a csapat 1993 óta megszakítás nélkül tagja az NB I-nek, és itt is van a helye, másrészt pedig muszáj mindig csak a következő meccsre összpontosítani. Félni most nincs idő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.