Egyik BL-győztes edzőjét másikra cserélte a Real Madrid

Bejelentette Zinédine Zidane utódját a Real Madrid. A spanyol klub vezetőedzője Carlo Ancelotti lesz, aki 2013 és 2015 között már irányította a fővárosi alakulatot.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 20:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zinédine Zidane keserű búcsúja után nem sokáig maradt gazdátlan a Real Madrid kispadja. A klub régi kapcsolatot melegít fel: Carlo Ancelotti lesz az új vezetőedző, aki 2013 és 2015 között már irányította a Királyi Gárdát, 2014-ben pedig Bajnokok Ligája-sikerre vezette az együttest.

Ancelotti korábban az AC Milannal kétszer is megnyerte a BL-serleget, az elmúlt évei viszont már nem a nagy sikerekről szóltak. A Bayern Münchennel elért Bundesliga-győzelem szinte természetes volt, de összességében a bajoroktól, majd a Napolitól is dicstelenül távozott. A 61 éves szakember az utóbbi másfél évben az Evertont irányította, de nem tudta kivezetni a csapatot a nemzetközi kupaporondra. Ott megüresedett helyére a városi rivális Liverpool legendájának, Steven Gerrardnak a nevét is bedobta az angol sajtó.

Ancelotti kinevezésével nem csak az elmúlt éveket figyelembe véve lépett meglepőt a Real Madrid. A klubnál a régi-új edzők második időszaka szinte rendre rosszabbul alakult az elsőnél. Zidane esetében az első korszak három BL-trófeájával magasan volt a léc, nem is tudta megugrani a csapat. Fabio Capello ugyan szállította másodszor is a bajnoki címet, de nem elég szép játékkal. José Antonio Camacho ugyan túlteljesített második nekifutásra, mert akkor hat meccs is jutott neki, míg első próbálkozásra még az első tétmeccs előtt összeveszett a klubvezetéssel.

A Real Madrid a legutóbbi idényt trófea nélkül zárta, ráadásul az összedőlt szuperligában betöltött vezérszerep sem tett jót a klub megítélésének.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.