Elhagyja a Győrt a háromszoros BL-győztes jobbszélső

A cseh Jana Knedlíková a Győr női kézilabdacsapatától a norvég bajnok Vipers Kristiansandhoz igazolt.

Magyar Nemzet
2020. 05. 13. 21:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klubváltás lógott a levegőben, mióta a bajnoki címvédő, Győri Audi ETO KC bejelentette a Ferencvárostól szerződtetett Lukács Viktória érkezését, várható volt, hogy a 2017 és 2019 között zsinórban három Bajnokok Ligáját nyert egyesület nem négy jobbszélsővel fog nekivágni az új szezonnak.

Lukács mellett ugyanis a szintén Fraditól elcsábított junior világbajnok Faluvégi Dorottya és Bódi Bernadett, valamint Jana Knedlíková is bevethető volt a jobb szélen.

A cseh játékos létszámfelettivé vált, és gyorsan talált magának új klubot, az előző szezon BL-bronzérmese, a Vipers Kristiansand szerződtette. A 30 éves játékos két idényre kötelezte el magát az új klubjához.

– Jana minőségi erősítést jelent számunkra, hiszen komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és évek óta posztja legjobbjai között tartják számon – méltatta az új szerzeményt Ole Gustav Gjekstad, a Vipers vezetőedzője.

Knedlíková 2015-ben Mosonmagyaróvárról került Győrbe, ahol a Bajnokok Ligáját három, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig négy-négy alkalommal nyerte meg. A Vipers Kristiansand 2018-ban és tavaly is bajnok lett Norvégiában, előbbi idényben ezüstérmet szerzett az EHF Kupában, utóbbi szezonban pedig bronzérmet nyert a BL-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.