Toto Wolff élvezi, hogy Valtteri Bottas végre beszólogat nekik

Valtteri Bottas több keresetlen szót is intézett a csapata felé, miután a Mercedes nem a neki tetsző bokszstratégiát alkalmazta vasárnap a Formula–1-es Francia Nagydíjon. A csapatfőnök Toto Wolff korántsem bánja a kemény szavakat, sőt inkább élvezte a finn pilóta kifakadását.

Magyar Nemzet
2021. 06. 21. 9:22
Valtteri Bottas, Toto Wolff, Mercedes
Bottas kicsit sem volt boldog a futamot követően Fotó: EPA/Nicolas Tucat / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes a vasárnapi francia futamon képtelen volt felvenni a harcot Max Verstappennel, aki Red Bulljával Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast is levadászta, és meg is nyerte a versenyt. Az energiaitalosok a hollanddal kétkiállásos stratégiát alkalmaztak, azonban a Mercedes maradt az egy kerékcserénél, és pilótáik szerint ez lett a vesztük.

Bottas különösen ideges volt, mivel a dobogóra sem állhatott fel, ugyanis Verstappen csapattársa, a frissebb gumikon futott Sergio Pérez is megelőzte a 49. körben. A finn pilóta a helycserét követően a rádióban keményen kiosztotta a csapatát.

– Mi a fenéért nem hallgatott rám senki, amikor azt mondtam, hogy ez kétkiállásos verseny lesz? A pokolba! – dühöngött Bottas.

A 31 éves versenyzőnél nem ez az első alkalom, hogy szerencsétlenül járt a mercedeses évei alatt, többek között Monacóban is egy furcsa baki miatt esett ki és veszítette el az esélyét a futamgyőzelemre.

Bottas kicsit sem volt boldog a futamot követően
Fotó: EPA/Nicolas Tucat/Pool

Toto Wolff szerint Bottasnak megfontolt természete van, de éppen itt volt az ideje annak, hogy kiadja a dühét, amikor valami nem a tervei szerint alakult.

– Ez kiváló dolog. Végre elkezdett kritizálni! Végre kiengedi a dühét, ezt öröm nézni! – lelkendezett a Sky Sportsnak a Mercedes csapatfőnöke.

Természetesen maga Bottas is megszólalt a futam után, és elmondta, esélytelennek érezte magát a győzelemre a Mercedes által neki megálmodott stratégiával.

– Úgy gondolom, hogy ma a kétkiállásos stratégia volt a nyerő – nyilatkozta a Sky Sports kamerái előtt. – Könnyű ezt mondani a verseny után, de így van. Feltehetően a csapat túlságosan arra koncentrált, hogy megoldjuk egy kiállással, hiszen azt gondolták, hogy ez a legjobb opció, de nem volt az. Az utolsó tíz, tizenöt körben olyan volt, mintha nem is lettek volna első kerekeim, szóval csak megpróbáltam hazahozni az autót. A verseny utolsó szakasza nem volt valami szórakoztató. Természetesen megtettem, amit tudtam, megpróbáltam odaérni a dobogóra, de ezekkel a gumikkal esélytelen voltam.

A finn azt is hozzátette, ebből tanulhatnak, hiszen előzetesen azt gondolták, hogy a szombatihoz képest hidegebb idő miatt vasárnap a gumiabroncsaik tovább lesznek életképesek.

– Úgy gondolom, hogy az előrejelzéseinknek a gumik terén közük sem volt a valósághoz. Ha kétkiállásos taktikán lettem volna, akkor a pódiumon végeztem volna, harcoltam volna a győzelemért – ebben teljesen biztos vagyok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.