Négy napig tartott, de végre leszedték Bottas autójáról a kereket

Valtteri Bottasnak a vasárnapi Formula–1-es Monacói Nagydíjat furcsa malőr miatt kellett feladnia, ugyanis a kerékcseréje során fennragadt autójára a jobb első. A Mercedes csütörtökön, négy nap után végre orvosolni tudta a problémát, és leszedte a gumiabroncsot.

Magyar Nemzet
2021. 05. 27. 20:16
Bottas
Monte-Carlo, 2021. május 20. Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának elsõ szabadedzésén a monte-carlói utcai pályán 2021. május 20-án. A futamot május 23-án rendezik. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-ben szereplő Mercedes istálló csütörtök délután a Twitteren jelentette be, hogy megfejtette a közelmúlt egyik legnagyobb találós kérdését, vagyis végre rájött, hogyan szedje le a Valtteri Bottas autójára még múlt vasárnap fennakadt jobb első kereket. A hercegségben még a Ferrari is megpróbált segíteni a vetélytársnak, de mindhiába, így a probléma megoldásához a Mercedesnek előbb a brackley-i gyárába kellett hazaszállítania a W12-est. Mint kiderült, a monacói garázsban nem voltak meg a művelethez szükséges eszközei.

„VB autója itthon van. Köszönet minden jó tanácsért, de innen átvesszük!' – írták a közösségi oldalra felkerült videó mellé.

Valtteri Bottas a Monacói Nagydíjon a második helyen haladt, majd a futam 31. körében kiment a bokszba egy kerékcserére, de a furcsa baki miatt többet már nem jött ki onnan. A Mercedes stratégiai főnöke, James Vowles kifejtette, a finn pilóta is hibás a történtekért, mivel nem pontosan állt be a kerékcseréhez, a szerelőnek emiatt ferdén kellett rátennie a kerékpisztolyt az anyára. Ebből alakult ki a kalamajka, amelynek nyomán Bottas kiszállt a a versenyből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.