Fázós magyarok szállták meg Cardiffot

Kis túlzással nincs olyan szeglete Cardiffnak, ahol ne kóborolna legalább egy magyar szurkoló. Wales fővárosában már kinyitott a karácsonyi piac, 10 fontra 90-et fizet a 2-1-es hazai győzelem, de ez egyik magyar drukkert sem vonzotta.

2019. 11. 19. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc fok, „kellemesen” csípős hideg, Cardiff a megszokott arcát mutatja. A helyieknek ez szinte tavaszi idő, páran zokni nélkül, papucsban flangálnak a városban, ahol már javában zajlik a karácsonyi vásár. Fröccsöntött jegesmedve-szobor szemezget a járókelőkkel, a többség persze magyar, aki tekergett egyet-kettőt a belvárosban. Népszerű úti célnak bizonyult a vár, volt olyan leleményes kolléga, aki sokallta a 13 font értékű belépőt, azonnal előkapta az újságíró-igazolványát, s erre megenyhült a jegyszedő, már nyíltak is a kapuk.

A szigetország eleve híres a fogadóirodákról, naná, hogy megalkották az esti Eb-selejtezőre csalogató tuti tippet: 10 fontra 90-et fizet, ha valaki 2-1-es hazai győzelemre fogad. A Ladbrokes irodája előtt vacogva-dideregve dohányzó magyar drukkerekbe botlottunk, mondani sem kell, egyikőjük sem esett kísértésbe a walesi győzelem lehetőségétől.

Az Albert Einstein Bizottság népszerű dalszövegét parafrazeálva, a cardiffi lakosok „már megint csak őt (a magyart) látták mindenütt, már megint csak őt hallották mindenütt.” Kávézóban, karácsonyi piacon, pályaudvaron, buszmegállóban várakozva, a jellegzetes cardiffi árkádok alatt és a Millenium-stadion környékén is feltűntek a Walesbe zarándokoló magyarok.

A szurkolók – már akinek kedve van hozzá – délután ötkor (magyar idő szerint hatkor) találkoznak a belvárosi Walkabout kocsma előtt, s innen vonulnak majd a stadion elé. Ha még nem láttak elég magyart a helyiek, akkor most mindent bepótolhatnak. Hivatalos források szerint szűk kétezer magyar fészkelődhet be a Cardiff City Stadionba, hogy az Eb-selejtező-sorozatban utoljára lássa csapatát. Rajtuk semmi sem múlhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.