A Fehérvár szinte fél kézzel intézte el a ZTE-t

Elég volt az első fél óra a Mol Fehérvárnak a sima győzelemhez a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I 12. fordulójában. A hazai együttes a 22. percben már 2-0-ra vezetett, szép gólokat szerzett, Nikolics Nemanja mindkettőnél gólpasszt adott. A ZTE-nek gyakorlatilag nem volt támadójátéka, így esélye sem volt a pontszerzésre akkor sem, amikor a fehérváriak visszavettek a tempóból, és az eredménnyel elégedetten játszottak.

2020. 11. 28. 18:50
NIKOLICS Nemanja
Székesfehérvár, 2020. november 28. A székesfehérvári gólszerzõ Budu Zivzivadze (b), valamint Nikolics Nemanja (k) és Funsho Bamgboye ünnepel a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - ZTE FC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2020. november 28-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az biztos, hogy nem a Zalaegerszeg számított a meccs esélyesének. A legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, 2009. augusztus 28. óta nem tudta legyőzni bajnokin a Vidit, akkor 2-1-re nyert Székesfehérváron, ez a sorozat kilenc mérkőzés (öt Fehérvár-győzelem, négy döntetlen) óta tart. A Fehérvár a legutóbbi három hazai, ZTE elleni bajnokiját mind háromgólos különbséggel nyerte meg (3-0, 4-1, 4-1), tehát tényleg országos egyesnek ígérkezett ez a találkozó.

És nem csak ígérkezett, az is lett. A kaput először a vendégek találták el, de a Vidi gyorsan a kezébe vette az irányítást. Muszliu fejesét még védte Demjén, ám másodpercekkel később, a 12. percben már tehetetlen volt: Houri szerelése után Nikolics és Zivzivadze indult az egerszegi kapu felé, kettő a kettő ellen mentek, majd végül Zivzivadze a 16-oson belül egy csellel becsapta a védőjét, és a jobb alsóba bombázott – 1-0.

 

Maradt a fehérvári fölény, és a 22. percben nagyon szép góllal növelte az előnyét a hazai csapat: Nikolics remekül kényszerítőzött Hourival, utóbbi befutott a Zete védői mögé, és jobb belsővel tisztán lőhetett hat méterről nagy erővel a léc alá – 2-0.

 

Négy perccel később Zivzivadze fejesét hárították üggyel-bajjal az egerszegi védők a gólvonalon, majd a házigazda visszavett a tempóból, de továbbra is uralta a mérkőzést. A labda szinte állandóan a vendégek térfelén járt, ők pedig képtelenek voltak támadni. A szünet után többször ellátogattak a hazai kapu környékére, ám arra veszélyt egyáltalán nem jelentettek. A Vidi pedig nem rángatta az istrángot, a játékosai a lelkük mélyén érezték, hogy ez a három pont már a zsebben van... Eseményt az jelentett, hogy a ZTE játékosa, Szalai Dániel két perc alatt két sárga lapot hozott össze, és így természetesen kiállította a játékvezető.

Ez persze tovább könnyítette a Fehérvár dolgát, amely többnyire passzolgatott, és már egyáltalán nem futballozott ambiciózusan. Így a jól indult mérkőzés a végén unalomba fulladt, a házigazda tulajdonképpen különösebb megerőltetés nélkül győzte le a teljesen veszélytelen Zalaegerszeget.

 

NB I, 12. forduló

Péntek

Újpest–Paks 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Csonka. Gólszerző: Beridze (67.), illetve Ádám (91.)

Szombat

Kisvárda–Budafok 0-0, Kisvárda, jv.: Zierkelbach.

Mol Fehérvár–ZTE 2-0 (2-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Erdős. Gólszerző: Zivzivadze (12.), Houri (22.). Kiállítva: Szalai D. (71.)

Ferencváros–MTK 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Diósgyőr 14.05 (tv: M4 Sport+)

Budapest Honvéd–Puskás Akadémia 18.45 (tv: M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.