Fontos lépés a bennmaradás felé

Valamivel jobban akarta a győzelmet az Újpest, mint a szemmel láthatóan a kupagyőzelem utáni macskajajt kipihenő Honvéd, és Novothny Soma fejesével otthon tartotta a három pontot a labdarúgó NB I 27. fordulója utolsó szombati meccsén. Ezzel a tizenegyedikről a nyolcadik helyre ugrottak előre a lilák.

Ch. Gáll András
2020. 06. 06. 23:40
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Győztesek leszünk, nagyon úgy fest” Az Újpest-induló egyik sora csepegtetett némi reményt abba a néhány száz tántoríthatatlan, lila vérű szurkolóba, akik szombaton késő este kilátogattak a Szusza Ferenc Stadionba, hogy a 27. fordulóban kiszurkolják az életet jelentő győzelmet a találkozó előtt kieső helyen szégyenkező kedvenceiknek. Pár perccel a kezdés előtt feltűnt a nézőtéren Véber György és Szlezák Zoltán, az Újpest 1990-es és 1998-as bajnokcsapatának két oszlopa, akit a szurkolók meleg tapssal fogadtak. Előbbi jelenleg az U19-es csapat edzője, és úgy hírlik, Szanyó Károllyal együtt esélyes arra a vezetőedzői posztra, amelyet jelenleg – nyilvánvalóan átmenetileg – az ebben a pozícióban szombaton debütáló szerb Predrag Rogan tölt be.

A vendég Honvéd csapatát rajongóik „Kupagyőztes!” rigmussal és transzparenssel fogadták, az ellenfélnek pedig „Enbé kettő!” szövegű versikével „kedveskedtek”.

Aztán elkezdődött a meccs, és már az ötödik percben felhangzott a hazai szurkolók „K.... gyenge!” szövegű értékítélete az Újpest játékáról.

A vendégek kezdő tizenegyéből hiányzott Davide Lanzafame és Patrick Ikenne-King, úgy látszik, nem pihenték ki a kupadöntő fáradalmait, a hazai kapitány Litauszki Róbert is csak a kispadon kapott helyet. Az első negyedóra tömény unalomban pergett le. Aztán a 19. percben Batik lövését Banai Szendrei elé ütötte, majd a duplázást is bravúrral védte az újpesti kapus.

A 30. percben Ugrai sarkazására csettintettünk, alighanem ő a legnagyobb futballista ebben a szerény tudású mezőnyben.

És már túl jártunk a 45. percen, amikor derült égből megszerezte a vezetést az Újpest. Bal oldali szöglet után Simon visszanyeste a labdát a kispesti ötösre, és Novothny a jobb sarokba fejelt, Levkovich már csak beljebb tudta segíteni a labdát, 1-0.

Az 56. percben Pisont István bevetette csodafegyverét, Lanzafamét – Ugrai helyére –, majd a 60. percben Gazdag nem túl erős fejesét védte Banai. A 85. percben az okozott derültséget, hogy tömeges cserék után a Honvéd tizenkét játékossal akarta folytatni a mérkőzést, de a játékvezető kiszúrta a turpisságot, és Gazdagot leparancsolta a pályáról. Az utolsó percekben már semmi említésre méltó nem történt, ha csak a két szurkolótábor trágár szópárbaját nem tekintjük annak...

NB I, 27. forduló: Újpest–Honvéd 1-0 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 1900 néző, v.: Pilók. Gól: Novothny (46.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.