Francia szakaszgyőzelem, az élen még mindig holtverseny

Életében először nyert szakaszt nagy kerékpáros-körversenyen a francia David Gaudu. A Vuelta összetettjét továbbra is jobb helyezési számának köszönhetően vezeti Primož Roglič az azonos idővel álló Richard Carapaz előtt.

Magyar Nemzet
2020. 10. 31. 18:00
null
25 July 2019 106th Tour de France Stage 18 : Embrun - Valloire GAUDU David (FRA) Groupama - FDJ Photo : Yuzuru SUNADA Fotó: Yuzuru Sunada Forrás: cyclingweekly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol kerékpáros- körverseny 11. szakaszán 170 kilométer és négy első kategóriás emelkedő várt a mezőnyre.

A távot leggyorsabban a francia David Gaudu teljesítette, aki először nyert szakaszt nagy háromhetesen. Mögötte a spanyol Marc Soler ért célba, aki több mint egy percet faragott hátrányából összetettben, és feljött a hatodik helyre.

Jó napot zárt egy másik francia kerekes, Guillaume Martin is, aki két hegyi hajrát nyert, és jócskán megnövelte előnyét a pöttyös trikóért folytatott versenyben.

Az összetett három dobogósa, Primož Roglič, Richard Carapaz és Daniel Martin azonos idővel érkezett meg. A címvédő Roglič így megőrizte a piros trikót a vele azonos idővel álló Carapazzal szemben, míg Martin 25 másodperc hátrányban követi őket. A szakasz nagy vesztese a kolumbiai Esteban Chaves volt, aki több mint két percet kapott Carapazéktól, és kicsúszott az összetett top 10-ből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.