Fucsovics a Sport11-ben tér vissza

Legutóbb tavaly szeptemberben Csehország ellen a Lurdy Ház parkolójában felállított ideiglenes salakpályán szerepelt hazai közönség előtt a magyar Davis-kupa-válogatott. Köves Gábor szövetségi kapitány csapata idén új helyszínen, a Sport11 rendezvényközpontban játszhat Ukrajna ellen.

2019. 08. 10. 10:20
FUCSOVICS Márton
London, 2019. július 4. Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Londonban 2019. július 4-én. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a budai Sport11 rendezvényközpont lesz a helyszíne a Magyarország–Ukrajna Davis-kupa- mérkőzésnek. A Nemzetközi Teniszszövetség képviselői a jövő héten érkeznek fővárosunkba, tárgyalnak a létesítmény befogadóképességéről, és a jegyárak meghatározása mellett terepszemlén is részt vesznek.

Mivel a Davis-kupa hivatalos honlapja a Sport11-et jelölte meg a szeptember 13. és 15. között esedékes mérkőzés helyszínének, valószínűleg a XI. kerületi komplexumban játszik Köves Gábor kapitány csapata Ukrajnával. Az MLSZ Kánai úti székházának szomszédságában található létesítmény könnyen megközelíthető, megfelelő mennyiségű parkolóhelyet kínál a látogatóknak, s ahogy az áprilisi ATP-tornán már láthattuk, akár 2500-3000 ember befogadására is alkalmas.

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

A Sport11 ismerős helyszín lehet Balázs Attilának, aki az áprilisi budapesti ATP-tornán a negyeddön­tőig menetelt. Balázs elsősorban a remek nyári teljesítményének – különösen az umagi tornadöntős szereplésének – köszönhetően a 137. helyre kapaszkodott fel a világranglistán, ismét alapembere lehet a DK-csapatnak.

A 31 éves játékos sérülése miatt kényszerült kihagyni a legutóbbi két, a Csehország és a Németország elleni találkozót. Ha tartja a remek formáját, ő játszhatja az egyik egyest, és természetesen a párost Fucsovics Mártonnal (képünkön).

A visszatérését a hét elején bejelentő éljátékosunk – más okok miatt – szintén távol maradt válogatottunk legutóbbi két Davis-kupa-találkozójától. Fucsovics visszatérése nemcsak a magyar esélyeket növeli, pályára lépése borítékolhatóan komoly nézőszámot generálhat.

A világranglista 55. helyén álló nyíregyházi játékos jelenleg tengerentúli versenyeken, legközelebb Cincinnatiben készül az év utolsó Grand Slam-tornájára, az augusztus 26-án kezdődő US Openre. Fucsovics legutóbb tavaly feb­ruárban a Belgium elleni összecsapáson szerepelt a magyar Davis-kupa-válogatottban, azóta önkéntes száműzetése miatt nem játszott a csapatban.

Szeptemberben a Sport11-ben lép pályára újra hazai közönség előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.